Personlig service är Mellingers melodi

17 mars 2020

I beståndet finns lokaler inom kontor, industri, tillverkning, butiker och lager. Intervju med Olle Mellinger på Mellinger Fastigheter

Mellinger - puff.jpg
Foto: Mellinger Fastigheter

Vilken typ av fastighetsbolag är Mellinger?

– Vi har mest kommersiella lokaler, butiker, lager, kontor och tillverkning. Vi finns i bland annat områden som Erikslund, Centrum, Bäckby Park och Hälla där vi har olika typer av kommersiella fastigheter. Vi har även en del bostäder, men huvuddelen ligger inom lokaler. Bolaget har funnits i ungefär 50 år och vi växer, förvärvar och bygger i lagom takt varje år. Vi är ett lokalt familjeföretag med cirka 25 anställda och vi driver också bilfirman Mellinger Bil AB.


Hur stort är ert fastighetsbestånd?

– Det är utspritt i stan, med blandade verksamheter. Erikslund, som är Sveriges tredje största handelsområde, där har vi en hel del.


Vad har ni för lediga lokaler att erbjuda?

– Västerås är en stad med god tillväxt och efterfrågan är stor och det finns generellt en brist på lokaler. Det är en del omsättning på lokalerna så det finns alltid en del att erbjuda. Vi anpassar alltid hyresgästens behov. Vi bygger nytt också och har flera spännande projekt på gång just nu.


Varför ska man hyra av er?

– Därför att vi har en personlig och nära service för hyresgästerna och vi har bra och flexibla lokaler att erbjuda. Vi får en långsiktig relation med en kontinuerlig dialog med hyresgästerna så båda parterna blir nöjda.


Vilka fördelar finns det med att etablera sig i Västerås?

– Det är en tillväxtkommun med nya företag som startas hela tiden och många av de etablerade företagen växer. Vi har ett geografiskt bra läge som gynnar både handel och logistik. Det är en lättuthyrd marknad och en fortsatt bra kommun att vara verksam i.

Yousef Boussir

Redaktör/reporter

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.