Origo – en destination och en modern arbetsplats

31 januari 2024

Nu öppnar Humlegården Fastigheter portarna till det nya flaggskeppet Origo, beläget i mötet mellan Sundbyberg och Solna. Här sätts en ny standard för framtiden i form av flexibla kontor.

Origo sträcker sig över totalt 18 000 kvm och rymmer upp till 1 800 arbetsplatser, med tillgång till omsorgsfullt designade miljöer för möten och konferenser, träningsmöjligheter, gröna terrasser och en bemannad reception. Genom att kombinera kontor, mötesplatser, service samt mat och dryck på ett sätt som bidrar till hela kvarteret är ambitionen att Origo ska bli en ny mittpunkt i området. Strax innan årsskiftet inleddes inflyttningen av den första vågen av hyresgäster, däribland Sandvik, Crayon, Aura Lights och restaurangen Bistro Victor.

– Grundidén med Origo är att det ska kännas inspirerande att komma till jobbet. En attraktiv plats, där man kan prestera både enskilt och tillsammans med kollegorna. Flexibilitet och att kunna nyttja resurser effektivt är en central fråga idag, varför vi satsat stort på just de gemensamma ytorna och funktionerna i Origo. Vi vill dessutom förenkla våra kunders vardag, och med en digital plattform som möjliggörare ger vi kunderna access till smarta tjänster på ett lättillgängligt sätt. Vi ser att det sker en tydlig förflyttning, där de lokalsökande bolagen i större utsträckning rör sig mot kontor med högre kvalitet och de bästa lägena. Origo är ett bra exempel på hur vi möter efterfrågan och satsningen har fått ett mycket positivt mottagande, säger Fredrik Lantz, Fastighets- och uthyrningschef Humlegården.


Kontor möter hotell

White Arkitekter har ritat byggnaden som kännetecknas av gedigna materialval, stora ljusinsläpp och modern teknik. Spik Studios, kända för uppmärksammade destinationer såsom Steam Hotel, Jacy’z Hotel och Ellery Beach House, står bakom gestaltningen och interiören i entréplanet. För mat- och serviceupplevelsen har Humlegården anlitat Sabis. I arbetet med Origo har inspiration hämtats från hotellvärlden. Kopplingen till upplevelsen av att befinna sig på ett hotell märks både i bemötande och atmosfär liksom i utformningen av de gemensamma ytorna i entréplanet där varje detalj – från interiören och dess material och kulörer till växtlighet, musiken till de noga utvalda dofterna – är valda för att besökaren ska trivas och känna sig välkommen.

– Vi är mycket stolta över resultatet. Origo är både en destination och en modern arbetsplats där vi tillsammans med Humlegården har skapat inspirerande koncept och miljöer. Behovet hos företag och anställda ser annorlunda ut idag med större krav på effektivitet, flexibilitet och inspirerande arbetsmiljöer. Mycket inspiration för Origo kommer från våra hospitalityprojekt, där gästerna ska kunna mötas och arbeta i olika former: formella, kreativa, lekfulla och mysiga. Målet är att man ska vilja hänga ofta och mycket här under arbetstid och även efter, säger Daniel Berg Stocks, Vd Spik Studios.

Ett attraktivt kunderbjudande

I utvecklingen av Origo har Humlegården haft ett stort fokus på att skapa ett attraktivt kunderbjudande, där såväl funktioner som miljö och atmosfär är genomtänkta och håller hög kvalitet. Här sträcker sig kontoret långt bortom de egna lokalerna. Origo kännetecknas av omtänksamt designade arbetsplatser och mötesrum och en inspirerande gemenskap. I Origos entré möts man av en välkomnande reception med café och strax intill återfinns en generös lobby där man även kan slå sig ner och arbeta. Här finns ett brett utbud av välutrustade mötes- och konferensrum för upp till 100 personer och det är även möjligt att arrangera större event i huset. Flera ytor har en egen liten twist, till exempel Origo Cinema med bekväma fåtöljer och ombonad miljö, som inspirerats av en biograf. Här finns även mötesrum med pentry, konferensbord och lounge – Origo Suites, som kan bokas för en förmiddag eller under en längre period.

Alla kunder i huset har access till en gemensam yta, Open Workspace, med arbetsplatser och en generös lounge. Här finns även en yta för avkoppling och social samvaro, Origo Playground, med biljard, shuffleboard och sällskapsspel. Högst upp i huset hittar man en stor takterrass med grönska, ett inbjudande orangeri för möten samt Origo Top Bar. I bottenvåningen återfinns Origo Wellness, ett fullt utrustat gym med omklädningsrum samt cykelrum och garage.

En viktig del i kundupplevelsen utgörs av Humlegårdens nya digitala plattform, som lanserades i samband med att Origo slog upp portarna. Genom en app får kunderna information om vad som händer i huset samt smidig access till ytor och funktioner. Det är till exempel möjligt att boka konferensrum, catering till mötet och parkering. Plattformen kommer även att implementeras i andra fastigheter inom beståndet.

Internationell atmosfär på Bistro Victor

Bakom Origos gastronomiska utbud står familjeföretaget Sabis. Matkonceptet följer deras filosofi med fokus på hållbarhet och ekologisk, vällagad mat som tillagas från grunden. Inspirationen till Bistro Victor, har hämtats från den legendariska filmskaparen Victor Sjöström och hans resa från Solna till Hollywood, vilket resulterat i en internationell atmosfär med detaljer som påminner om svunna tider. Meny erbjuder något för alla med klassiska bistrorätter som bas, kombinerat med nya smakupplevelser med influenser från hela världen. Restaurangen håller öppet för lunch och middagar. Köksmästare är Carolina Holmberg.

Högst upp i huset ligger Origo Top Bar, som bjuder på en härlig utsikt, med tillgång till takterrass. Här står signaturcocktails, utvalda viner och smårätter på menyn. I Origo Café, reception och lobby serveras kaffe, sötsaker, frukost och lättare rätter så som sallader och wraps. Det finns även Room Service för möten samt catering. Kvällstid är det möjligt att köpa med sig färdiga middagskassar.

– Vi är väldigt glada och stolta över samarbetet och etableringen i Origo, där vi jobbat tätt tillsammans med alla parter för att skapa en skräddarsydd mat- och serviceupplevelse som sticker ut. Humlegården har en väldigt hög ambitionsnivå och en omsorg om detaljerna, vilket vi delar. Bistro Victor, vår 22:a restaurang, har fått ett mycket fint mottagande, säger Madeleine Brehmer, Ägare och Vd Sabis.

Pernilla Gilbert

Kommunikatör

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.