Nytt WTC i Malmö byggstartat

9 maj 2018

Det tredje World Trade Center-kontoret i Malmö uppförs nu i Västra Hamnen. Den 7 maj samlades ca 80 personer för att ta del av den symboliska byggstarten då en tidskapsel gjöts in i grunden till den nya byggnaden. Inflyttning sker från augusti 2019.

Peter Syrén, vd i Midroc Porperties säger:

- Nu vidareutvecklar vi World Trade Center Malmö med ytterligare en byggnad. Den kommer ingå som en del av en helhet där vi erbjuder många olika typer av kontorslokaler, konferensmöjligheter och servicetjänster. I området finns även hotell, flera restauranger, gym och ett varierat tjänsteutbud.

Skimrande fasad med spegeleffekter

Byggnaden uppförs med full sundsutsikt i sju plan, med en takterrass på översta våningen. Den förses med en fasad som skimrar, med spegeleffekter från både himmel och hav.

Utblickarna från kontorslokalerna blir spektakulära, och kontorsstorlekarna varierar för att passa såväl mindre som medelstora företag. I bottenvåningen etableras ett café som bidrar till ett levande kvarter även utanför kontorstid. 

- I Västra Hamnen kan arbetsgivare verkligen erbjuda sina medarbetare något extra, miljön här är fantastisk, säger Maria Ekström, affärschef. Till den kan vi addera välplanerade kontor där medarbetare trivs och utvecklas.

Uthyrningsarbete pågår, och jämte Midroc kommer fastighetskonsultbolaget Croisette att hyra ut de nya kontoren. Företaget kommer också att etablera sig i den nya byggnaden. Övriga hyresgäster är Escandi och Graffiti café.


Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.