Nytt steg för kontorshus

5 december 2023

Global Business Gate har tecknat samverkansavtal med BRA Bygg AB för byggnation av kontorsprojektet Global Business Gate som tar plats på den nya halvön vid Masthuggskajen i Göteborg.

GBG Krooko Tjäder webb.jpg
Bild: Krook & Tjäder

Arbetet med utveckling av de koncept kontorsprojektet bygger på har pågått under många år och intresset för projektet är stort. Redan nu finns Letter of Intent tecknade för mer än hälften av kontorsytorna och Masthuggskajen utvecklas i snabb takt till att bli en ny central del av Göteborg där man vill finnas, verka och leva.


Efter många års arbete med projektet är vi nu mycket glada att kunna berätta om vårt samarbete med en entreprenör för själva genomförandet.

- Tillsammans med BRA Bygg inleder vi nu arbetet med byggnation av Global Business Gate som blir ett innovativt nav och en mötesplats för det exportinriktade näringslivet och företag som verkar inom internationella affärer. Efter många års arbete med projektet är vi nu mycket glada att kunna berätta om vårt samarbete med en entreprenör för själva genomförandet, säger Michael Walmerud, vd, Global Business Gate.


Samarbetet kommer att bygga på en ömsesidig respekt för de olika partnernas roller och kunnande kring projekt Global Business Gate.

 

– Vi ser fram emot att tillsammans med teamet runt Global Business Gate genomföra byggnationen av projektet, som tar plats på ett av Göteborgs bästa kontorslägen, säger Magnus Riemer, koncernchef och CEO, BRA Bygg.

 

Kontorsprojektet består av två hus om totalt 46 000 kvadratmeter BTA som ska byggas på en ny halvö som sträcker sig cirka 100 meter ut i Göta Älv vid Masthuggskajen i centrala Göteborg. Global Business Gate förväntas stå klart för inflyttning under 2027.


Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.