Nytt hus mitt i city

31 maj 2022

Mark- och miljööverdomstolen ger klartecken för detaljplanen för Hästen 21. Nu startar Pembroke arbetet för att utveckla den nya fastigheten på 36 000 kvadratmeter, belägen bredvid NK och Mästerhuset vid korsningen Regeringsgatan - Mäster Samuelsgatan. Hästen 21 kommer att innehålla bostäder, butiker och arbetsplatser.

nytt hus.jpg
Kristin Willerström, Nordenchef, Pembroke. Bilder: Pembroke

– Vi är mycket glada över Mark- och miljööverdomstolens beslut att godkänna detaljplanen för Hästen 21. Under de senaste åtta åren har Pembroke haft ett nära samarbete med Stockholms Stad för att ta fram ett förslag som bidrar till ett mer levande city, säger Kristin Willerström, Nordenchef för fastighetsutvecklaren Pembroke.

Med ett strategiskt läge i hjärtat av city sätter Hästen 21 en ny standard för hållbarhet och design över tid.

Hästen 21 är den sista pusselbiten i Pembrokes vision ”Project Access”, som syftar till att öppna upp ett tidigare stängt kvarter mitt i city och göra det mer tillgängligt och attraktivt för alla stockholmare. Nya Hästen 21 kommer att skapa mer liv i kvarteret, dygnet runt, och innehåller en blandning av bostäder, moderna flexibla kontor och butiker med Swedbank som största hyresgäst sett till yta.


Pembroke började öppna upp kvarteret redan 2015 då den nya kontorsfastigheten Mästerhuset stod färdig. 2017 utvecklades Smålandstorget med butiker, restauranger och events vilket skapade mötesplatser och en återupprättad förbindelse mellan Regeringsgatan och Birger Jarlsgatan.

– Med ett strategiskt läge i hjärtat av city sätter Hästen 21 en ny standard för hållbarhet och design över tid. Den nya fastigheten är flexibelt utformad för att möta dagens men också framtida förändrade behov. Målet är att byggnaden ska certifieras med LEED Platinum v4, den högsta miljöcertifieringen som finns idag, säger Linn-Marie Nordh, Senior projektledare på Pembroke.

Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.