Nytt företag till Pagodenområdet

9 mars 2021

The Techno Creatives flyttar till Bygg-Götas kreativa hub, till en spektakulär vindsvåning på strax över 1300 kvm. Med 4,5 m i takhöjd passar både en stor scen, plats för events och klättervägg perfekt.

Det K-märkta huset på Kämpegatan 10 är det sista huset i Pagodenområdet som nu omvandlas från industri och lager till moderna kontor med sin arkitektur och historia varsamt bevarad. Huset genomgår en totalrenovering och står klart för inflyttning under april 2021. Redan när man kommer in i entrén slås man av det otroliga trapphuset där det gamla teglet och stålpelarna är bevarade. Huset är utformat i industriell stil och alla lokaler har kvar detaljer från det att huset byggdes.

Vi ser fram emot att etablera adressen Kämpegatan 10 som en naturlig mittpunkt i Göteborgs vibrerande industri och företagsliv.

– The Techno Creatives är inne i en expansiv fas och vi utökar vårt erbjudande med fler scale ups och joint ventures med industrin. Vi hade behovet av en prime location och representativ lokal och Bygg-Götas hus på Kämpegatan är perfekt. Huset har en fantastisk historia och vi har tillsammans lyckats skapa en modern arbetsplats som är väldigt flexibel samtidigt som vi får elektroniklab, maker space, bar, gym och relax. Projekt och medarbetare kräver idag en helt ny nivå av komfort, inspiration men även prestanda, säger COO för The Techno Creatives och grundare, Emma Rozada.

– Vi ser fram emot att etablera adressen Kämpegatan 10 som en naturlig mittpunkt i Göteborgs vibrerande industri och företagsliv. Vi bygger en kundcentrerad verksamhet i symbios med nya bolag mot industrin och ser vårt kontor som scenen och knutpunkten. Vi är här för att stanna., tillägger CEO och grundare Joel Rozada.

I området byggs nu även en padelbana, ett utomhusgym och en gårdsmiljö med uteservering, food trucks och små pergolas för utomhusarbete.

– Pagodenområdet är en egen liten oas där träning, välbefinnande, god mat och arkitektur står i centrum säger Linda Neidert, uthyrningschef på Bygg-Göta. Vi är oerhört glada att The Techno Creatives valt att flytta till området. Det har varit spännande att utforma lokalen tillsammans, där deras kreativitet och passion för att skapa något unikt, men samtidigt hela tiden med en respekt för det gamla har gjort lokalen något utöver det vanliga.

Pagodenområdet består av cirka 40 000 kvm kontor, restauranger, studios varav Kämpegatan 10 är på cirka 6500 kvm och nu till 90% uthyrt.

Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.