Nytt avtal i K-märkt hus

16 juni 2020

Bygg-Göta tecknar avtal med teknik- och IT-konsultföretaget ALTEN om cirka 3 200 kvm kontor i den K-märkta fastigheten på Kämpegatan 10, som tidigare inhyste Vin & Sprits lager och produktion, förädlas och anpassas till ett modernt och flexibelt kontor med en underbar industriell känsla. Huset står klart för inflyttning i april 2021.

ZynkaVisual.jpg
Bild: ZynkaVisual

Hela kvarteret Bronsen har byggts om under 2000 talet och bildar ett unikt område där man bevarat och renoverat varje huskropp med dess speciella förutsättningar. Under våren 2021 färdigställs tre hus i Pagodenområdet om totalt 10 000 kvm där ALTEN blir den största inflyttande hyresgästen. Gården är som en egen liten oas med restauranger och food trucks ett stenkast från centralstationen och med närheten till vattnet.

Den fysiska arbetsmiljön följer modern toppstandard och kommer att optimeras efter våra behov.

- Efter en noga genomförd utvärdering av flera olika alternativ föll valet på Bygg-Götas fina lokaler på Kämpegatan. De nya lokalerna fyller väl de krav vi har satt på vårt nya kontor. Den fysiska arbetsmiljön följer modern toppstandard och kommer att optimeras efter våra behov. Fokuset i utvecklingen av vårt nya huvudkontor kommer vara att skapa en stolthet hos våra medarbetare, säger Anders Persson, vd, ALTEN Sverige.

- Vi är oerhört glada att få ALTEN som hyresgäst och granne till oss, säger Linda Neidert uthyrningschef på Bygg-Göta. Just nu pågår ett spännande arbete där utformningen av de nya lokalerna håller på att ta form. Vi har ett fantastiskt bra samarbetet med ALTEN och lokalerna kommer verkligen bli  något utöver det vanliga.

Nästa sommar, lagom till Göteborgs 400-årsjubileum, har Bygg-Göta nyinvigning av detta charmiga nyrenoverade fabriksområde där gammalt möter nytt och modernt.

Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.