Nya ytor vid Mio

31 mars 2020

Mio i Västra Frölunda ska utvecklas ytterligare med fler butiker och nya hyresgäster. Erik Tiberg Fastigheter, ETF, utökar fastigheten med fler ytor i markplan och bygger även ett fem våningars högt kontorshus.

T+E Arkitekter.jpg
Bild: T+E Arkitekter

Mio Västra Frölunda kommer fortfarande att vara den största hyresgästen när det befintliga fastigheten byggs ut norrut mot Frölunda Torg med cirka 6 500 kvm. Här skapas ett nytt lager för Mios nuvarande verksamhet men här byggs också ett fem våningar högt kontorshus där översta våningen får en konferenslokal med fantastisk utsikt som står till förfogande för samtliga hyresgäster i huset. Mio och ETF kommer själva hyra ett av våningsplanen men tre av dem blir tillgängliga för externa hyresgäster. Det kommer även att göras plats för ett gym i fastigheten. På södra sidan av butiken skapas det plats för nya butiksytor. 

I samband med utvecklingen av området får Mio även en helt ny entré. 

Inflyttningen är planerad till våren 2022 och uthyrningen av lokalerna sker i samarbete med CBRE. Med det här projektet maximeras ETFs byggrätt på området. Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.