Nya ytor till Munkedal

22 december 2021

Hökerum Bygg har förvärvat 170 000 kvm mark på bästa läge vid E6 i Munkedals kommun norr om Uddevalla och här ska ett handel och logistikområde utvecklas. Marken som ligger vid avfart 100 längs med E6 norrut är detaljplanerad och ligger i direkt anslutning till Mc Donalds som redan är etablerat.

munkedal.png
Området utmed E6 i Munkedal norr om Uddevalla där Hökerum Bygg ska utveckla handel och logistikområde

Läget har många fördelar och Hökerum Bygg vill utveckla området med handelsetableringar och logistikverksamhet. Det finns förslag till många verksamheter i området, handel med bilar, båtar, husvagnar och husbilar. Men även verksamhet med drivmedel och laddningsstationer, restauranger, bygghandel, lågprishandel, detaljhandel och dagligvaruhandel finns med i planeringen.

- Håby handelsområde är ett spännande projekt som har stor potential och vi arbetar nu med att hitta hyresgäster och startar byggnation när avtal är signerade. Vi riktar ett stort tack till JLL som  hjälpt oss med förvärvet, Säger Johan Lind, VD Hökerum Bygg.

- Vi har haft en mycket god dialog med kommunen sedan vi förvärvade marken. Det ska bli spännande att utveckla detta område och skapa något riktigt bra i Håby, säger Daniel Göök, Projektchef på Hökerum Bygg.

- Det är oerhört positivt och glädjande att höra om de nya planerna för Håby handelsområde. Positivt inte bara för Håby, med det strategiska läget intill E6, utan för hela kommunen. Vi ser fram emot ett gott samarbete och hälsar Hökerum Bygg AB välkomna till Munkedals kommun, säger Christoffer Rungberg, Kommunstyrelsens ordförande.

Pernilla Gilbert

Kommunikatör

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.