Nya ytor i forskningspark

17 april 2019

Wihlborgs bygger ut Medeon Science Park i centrala Malmö med 4 000 kvm för att göra plats för fler life science-företag. Nyligen skedde en symbolisk byggstart där en tidskapsel gjöts in i grunden för nybyggnationen.

Bild: Panorama Arkitekter

Medeon är en forskningspark med inriktning på organisationer inom Life Science, det vill säga läkemedelsutveckling, medicinteknik, bioteknik och andra hälsorelaterade områden. Företagen som finns på Medeon kan dra nytta av ett nära samarbete med sjukvård och universitet, inkubator- och nätverksfunktioner samt gemensam service med exempelvis reception, växel, resebyrå och restaurang. Idag finns ett 60-tal företag i olika storlekar på Medeon.

Det finns även efterfrågan på lokaler från företag som idag inte sitter på Medeon. Därför är det rätt läge att utöka forskningsparken med nya, attraktiva ytor.

- Medeon är idag fullt uthyrt, samtidigt som flera av våra nuvarande hyresgäster växer och har signalerat att de behöver större lokaler. Det finns även efterfrågan på lokaler från företag som idag inte sitter på Medeon. Därför är det rätt läge att utöka forskningsparken med nya, attraktiva ytor. Parallellt med nybyggnationen kommer vi också att vidareutveckla de befintliga byggnaderna inklusive servicen och erbjudandet, säger Ulrika Hallengren, vd för Wihlborgs Fastigheter.

- Vi är mycket glada över denna expansion som gör att vi går in i en ny, positiv fas. Vårt tydliga Life Science-fokuserade innehåll ger konkret nytta för verksamheterna och vi har dessutom ett oslagbart läge i Greater Copenhagen/Medicon Valley med mycket korta avstånd till Danmark, Skånes universitetssjukhus, Clinical Research Center i Malmö, universiteten i Malmö och Lund samt Life Science-bolagen i regionen. Vi blickar framåt med tillförsikt och strävar efter att bli den mest attraktiva etableringsplatsen för Life Science och fortsatt vara en nyckelaktör i regionen, säger Ulf G Andersson, vd för Medeon AB.

De nya lokalerna planeras stå klara för inflyttning under tredje kvartalet 2020. Läs mer här 

Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.