Nya verksamheter till Avenyområdet

15 december 2020

Nu den 11 december öppnar Boqueria på Götaplatsen 9 i Göteborg, en dynamisk mix mellan restaurang, bar och mötesplats med en meny som är inspirerad av det spanska köket. Några andra av de som valt att etablera sig i Avenyområdet till våren är managementbolaget Opticos som flyttar till Avenyn 1 och Esthetique som öppnar på Engelbrektsgatan 30.

avenyn_webben.jpg
Bild:Boqueria

– Vi ser väldigt mycket fram emot att äntligen få öppna dörrarna till Boqueria Göteborg. Lokalen är helt fantastisk och belägen på bästa adress mitt i stan. Vi ser fram emot att visa göteborgarna vårt unika koncept och vår tolkning av det spanska köket, säger Boquerias vd Napolyon Sürer.

De här verksamheterna kommer på olika sätt bidra till att ytterligare stärka Avenyområdets utbud, utveckling och folkliv.

Till våren kommer också både managementkonsulter och en estetisk medicinsk klinik  på plats i Avenyområdet. I mars öppnar Esthetique by Jennie Johnsson på Engelbrektsgatan 30 med tre nya behandlingsrum och en total yta om drygt 100 kvadratmeter. Lite senare i april månad flyttar managementbolaget Opticos in på Avenyn 1. Just nu anpassas lokalen dryga 200 kvadratmeter för den kommande verksamheten.

– Flytten till Lokalerna på Kungsportsavenyn 1 ger oss fräscha lokaler som är mycket bättre anpassade efter våra behov. Opticos växer och man kan säga att vår flytt till Avenyn speglar detta. Vi ser verkligen fram emot att ta ett steg ut på balkongerna och blicka ut över Avenyn under senvåren, säger  Fredrik Hallberg, CEO och en av grundarna av Opticos.

– Det är väldigt glädjande att kunna välkomna flera nya verksamheter till Avenyområdet. De kommer på olika sätt bidra till att ytterligare stärka Avenyområdets utbud, utveckling och folkliv, säger Marina Fritsche, vice vd på Wallenstam.

Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.