Nya smaker till Kallebäck

6 september 2023

Bakverk, surdegsbröd, goda pizzor, poké bowls och sushi blir snart verklighet i Kallebäcks Terrasser. Först ut under hösten är restaurang Valentinas som lockar med härliga franska smaker och i slutet av året öppnar Stenugnsbageriet café och butik.

I början av nästa år kompletteras utbudet med italienska och asiatiska smaker när Pizzeria Mums och Poke 88 välkomnar nya kunder.


Entrévåningarna i Kallebäcks Terrasser fylls nu med liv och goda smaker. Hittills har fem kvarter med 975 lägenheter välkomnat nya hyresgäster till området. Nu i höst öppnar utöver restaurang och butik/café även vårdcentral, barnavårdscentral, skola och förskola.


– Det är riktigt härligt att se hur service, caféer och restauranger tar plats i området och bidrar till både trivsel och skönt liv mellan husen, säger Marina Fritsche, vice vd och regionchef för Wallenstam i Göteborg.


– Vi är mitt uppe i en härlig expansion av verksamheten och ser mycket fram emot att öppna i Kallebäcks Terrasser. Jag hoppas och tror att vi kan locka nya kunder i området som vill köpa färskt bröd till frukost, hänga hos oss för en fika eller lunch och njuta till doften av nybakat, säger Fredrik Frigell, som äger och driver Stenugnsbageriet.


I början av nästa år öppnar både Poke 88 och Pizzeria Mums i kvarter 5, Närheten. På Poke 88 kommer gästerna kunna välja mellan poké-bowls, sushi och härliga varmrätter från det asiatiska köket. Vill man hellre njuta av god vedeldsbakad pizza finns gott om härliga alternativ på Pizzeria Mums. David som driver restaurangen är tidigare svensk mästare i pizza.


Byggnationen av Kallebäcks Terrasser påbörjades 2019 och fullt utvecklat kommer det att omfatta nästan 2 000 nya hem, skola, förskola, kontor, restauranger, caféer och närservice. Just nu pågår byggnationen av två bostadskvarter med nya fina lokaler i entrévåningarna.

Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.