Nya perspektiv i Eden

14 april 2020

Kungsleden bygger just nu Eden i Hyllie där de kommer applicera det egna unika konceptet Symbiotic Building. Kontorshuset skapas med hjälp av hörnstenarna hälsa, service, intelligens och biophilia. Här ska människa, teknik och natur leva i symbios där välbefinnandet sätts i fokus och där vardagspusslet blir betydligt enklare att lägga. Affärsutvecklare Tina Lindh berättar mer.

Konceptet Symbiotic Building är faktiskt världsunikt och innebär att Kungsleden knyter ihop en intelligent byggnad med hälsa och välmående, på ett konkret sätt. Konceptet bygger på fyra hörnstenar; hälsa, service, intelligens och biophilia, vilket betyder att med hjälp av växter, ljud, ljus och dofter skapa en känsla av natur även inomhus. Resultatet ska bli en arbets- och mötesplats där smarta digitala lösningar, förstklassig service och naturnära element verkar i symbios för att människans välmående ska få stå i centrum. Här hänger allt ihop och här råder det balans mellan jobb och fritid, koncentrerat arbete och avslappnat umgänge. 

En kvalitetssäkring

Sedan Lokalguiden senast pratade med affärsutvecklare Tina Lindh har konceptet Symbiotic Building blivit ännu mer konkret. 

- Vi tror verkligen på det här konceptet. Symbiotic Building är så mycket mer än en plats där du arbetar. Det ska vara en samlingsplats med det du behöver för att utvecklas i jobbet, utveckla ditt  företag, leva hälsosamt och lösa ditt livspussel. Med Eden som pilot skapar vi denna inbjudande plats med olika tjänster för att arbeta, träna, utvecklas och lösa vardagsfrågor i symbios, det vi menar med Symbiotic Building. Sedan för vi det vidare till andra fastigheter. 

Med Eden som pilot skapar vi denna inbjudande plats med olika tjänster för att arbeta, träna, utvecklas och lösa vardagsfrågor i symbios, det vi menar med Symbiotic Building. 

Att jobba med innehållet i husen är viktigt för Kungsleden och något de också märker efterfrågas på andra platser. 

- Därför måste vi även kunna applicera detta i andra kontorshus och fortsätta jobba med konceptet som ett paket, menar Tina Lindh. Då blir det lättare att kommunicera kring. 

Eden som ett verktyg

För fler och fler hyresgäster är intresserade av just innehållet i husen när de söker nytt kontor. 

- Jag pratar mer och mer om detta, inte minst med de större hyresgästerna. De vill veta vad som erbjuds i huset och är väldigt intresserade av all kringservice. 

Att få ihop det berömda vardagspusslet är det viktigaste och här kan Eden bli ett verktyg. 

- Vi har nu hyrt ut över 50 % av husets ytor och har fått tydliga bevis på att Eden har det rätta innehållet, att huset har vad företag efterfrågar, konstaterar Tina Lindh. Eden kommer att kunna erbjuda så mycket utöver bara arbetsplatser, till exempel mat, träning, afterwork, event, föreläsningar. Det blir en avlastning i vardagen som man är villig att betala lite extra för. 

Coworking en viktig nyckel

Eden i Hyllie kommer att erbjuda ytor om sammanlagt 7 876 kvm, fördelade på åtta våningsplan. 

1/3 av ytorna kommer att hyras av Quick Office vilket betyder både coworking och ett serviceerbjudande i form av bland annat en gemensam reception, mötes- och konferensanläggning för 2–60 personer, bistro med hälsosam kost, takterrass och två övernattningslägenheter.  

- Vi har jobbat mycket med att få till en lösning tillsammans och det känns otroligt kul att nu kunna presentera det. Att vi ser oss som partners kommer att ge bra synergier och samarbetet kommer vara en viktig nyckel både för huset och vårt koncept.

Vi har nu hyrt ut över 50 % av husets ytor och har fått tydliga bevis på att Eden har det rätta innehållet, att huset har vad företag efterfrågar.

Quick Office Eden kommer, förutom att leverera det mesta av servicen i huset, att erbjuda flexibla arbetsplatser till den enskilda företagaren och kompletta kontorslösningar till större företag plus unika mötesrum och konferensrum. 

- Och alla hyresgäster kommer att kunna ta del av serviceutbudet, berättar Tina Lindh.  

Digitaliserat ner på individnivå

Även smart teknik ska byggas in i Eden.

- Men smart teknik på en annan nivå än vad man är van vid, förklarar Tina Lindh. Det ska inte bara handla om fastighetsteknik utan vi vill skapa teknik även för användarna/hyresgästerna. De ska helt enkelt bli digitaliserade ner på individnivå. Det är en utmaning men vi håller som bäst på att utveckla ny teknik och har lösningar som vi håller på att konkretisera. Eden kommer med all säkerhet bli starten för mycket nytt. Vår ambition är att alla som flyttar in kommer ha en ”Min sida” där man ska kunna göra allt. Allt ifrån att hantera sitt elavtal till att sköta matleveranser. Det kommer bli riktigt, riktigt bra!

Inflyttning 2021

I skrivande stund är grundläggningen av Eden i full gång och än så länge håller tidplanen som medger inflyttning efter sommaren 2021. Och det är många som är intresserade av kontorshuset med det unika konceptet. 

- Ja, så är det, konstaterar Tina Lindh. Vi diskuterar med flera företag och det är stora varumärken som ligger i pipelinen.  

Fakta

Läge: 400 meter till Hyllie station

Yta: 7 876 kvm kontor och flexytor

Preliminär inflyttning: Sommaren 2021

Certifieringar: enligt Leed™ och Well v2™

525 kvm gröna tak

200 kvm takterrass

127 cykelparkeringar

330 kvm solceller

Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.