Nya möjligheter för start ups

1 december 2020

Tillsammans med 13 andra ledande företag i Sverige deltar Ramboll i initiativet Restart the future med målet att bygga 1 000 nya företag, generera nya jobb och skapa en starkare framtidsoptimism i Sverige.

restart.jpg
Bild: Ramboll

Idén till Restart the future föddes i våras när coronapandemin slog till på allvar. Nu lanseras projektet som kommer att pågå under ett år. 

- Initiativ för att minska arbetslösheten, öka optimismen och coacha start ups är i linje med våra värderingar. Om vi som samhällsutvecklare kan vara med och bidra till en bättre framtid vill och ska vi göra det. Nu är en viktig tid att stötta idéer, innovation och eldsjälar, säger Niklas Sörensen, vd för Ramboll.

Nu är en viktig tid att stötta idéer, innovation och eldsjälar.

Restart the future är ett initiativ av det globala riskkapitalföretaget Antler. Satsningen backas förutom Ramboll även av Ericsson, Carnegie, Stena Metall, Nordea, Amazon Web Services, Max Matthiessen, ARC, Lannebo Fonder, Werlabs, Mavenir, Mondial och Baker McKenzie.

Ramboll kommer att vara aktiva i initiativet på flera olika sätt.  Bland annat genom att bidra med kontakter i branschen för att kunna testa idéer. 

- Vi kommer att coacha de idéer som är relevanta för att utveckla vår sektor. Det ska bli spännande att se vad som kommer fram och att vara med och välja ut de bästa idéerna, säger Niklas Sörensen.

Satsningen består av tre olika delar; entreprenörsskola, tävling för affärsidéer samt coachning och events med framgångsrika entreprenörer och företagsledare.

Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.