Nya lokaler på Kungsholmen

5 oktober 2020

KLP Fastigheter ska bygga om och bygga till fastigheten Klamparen 10 på Kungsholmen, fd Stockholms tingsrätt. Ytan utökas med 5 000 kvm och i gatuplan öppnas det upp för lokaler som exempelvis restauranger.

Kungsholmen.jpg
Entrén på Fleminggatan. llustration: TMRW

Sammanlagt omfattar entreprenaden cirka 25 000 kvm kontor varav drygt 5000 kvm är tillbyggnaden som kommer bestå av en ny toppvåning, utökade flyglar och nya glasspänger. Möjlighet finns här att hyra riktigt stora sammanhängande kontorsytor där man kan sitta yteffektivt, ner till 8 kvm/person. Byggnaden kommer att certifieras enligt Breeam-in-use. I samband med om- och tillbyggnaden öppnas också huset med publika ytor mot Fleminggatan.

Vi är väldigt glada över att få möjlighet att starta ett stort och spännande projekt i tider när många stoppar sina projekt.

– Vi är väldigt glada över att få möjlighet att starta ett stort och spännande projekt i tider när många stoppar sina projekt, säger Anette von Mentzer, Fastighetsdirektör på KLP Fastigheter.

Det här kommer att bli en fantastisk mötesplats på Östra Kungsholmen där gedigna klassiska och K-märkta värden möter det nya och moderna, fortsätter Anette. Byggnaden som nyligen inrymde bl a Skolverket och MSB är idag nästan helt vakant och uthyrning sker i samarbete med New Property.

Inflyttning planeras till Q1, 2022. 

Läs mer om projekt Fleminggatan 14  här


Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.