Nya handelskoncept lanseras

28 augusti 2019

Förändringen inom handeln gör att nya koncept får se dagens ljus. Senast ut är Indiskas nya shop-in-shop på Åhléns och Scorett lanserar "Rent your party shoes".

Bild: Scorett

Indiska har sedan stängningen av butiken i Västermalmsgallerian 2018 letat nya möjligheter till butikslägen på Kungsholmen i Stockholm. Nu står det klart att en ny butik öppnar i Åhléns varuhus ”The Lab” vid Fridhemsplan – en marknadsplats där flera olika varumärken kommer finnas samlade under samma tak. Den 23:e augusti slogs dörrarna upp till säljytan på 250 kvadratmeter med ett butiksutbud som består av både mode, accessoarer och inredning.

Det är extra roligt att i samband med detta också kunna presentera ett uppdaterat butikskoncept.

I den nya butiken kommer stort fokus ligga på atmosfär och kundupplevelse. Det indiska arvet möter ett mer modernt uttryck med ljusa, crémefärgade väggar och dämpade gröna toner. Provrummen är inredda med tapet i egna print, mässingsdetaljer och vackra sammetsdraperier. Den orientaliska arkitekturtraditionen ska sätta identiteten samtidigt som känslan ska vara samtida.

- Vi gör en efterlängtad comeback och ser fram emot att åter kunna möta våra kunder som bor på Kungsholmen. Det är extra roligt att i samband med detta också kunna presentera ett uppdaterat butikskoncept, säger Karin Lindahl, VD på Indiska.

Helhetslösning hos Scorett

Även Scorett satsar på nytt koncept. De senaste åren har man satsat allt mer på sitt hållbarhetsarbete och under 2018 lanserades andrahandskonceptet Reuse och tidigare i år introducerade man även skoinlämningsboxar i sina butiker. Nu fortsätter man sin satsning på hållbara alternativ och ger kunden möjlighet att hyra skor till höstens fester. Det nya konceptet går under namnet "Rent your party shoes" som nu lanseras i Scoretts butik i Femmanhuset, Göteborg, i en gemensam kampanj med klädkedjan Gina Tricot.

– Det känns jätteroligt att vi tillsammans kan erbjuda kunden en helhetslösning som är både hållbar och cirkulär, säger Sophie Arnesved, hållbarhetsansvarig på Scorettgruppen. Att erbjuda en hållbar produkt har alltid varit viktigt för oss och vi ser en ökad efterfrågan på hållbara alternativ även hos våra kunder. Med Rent your party shoes vill vi nå ut med hållbart mode till en ny målgrupp.

Många kanske inte vill eller kan lägga pengar på ett par festliga klackar för ett tillfälle, eller så vill man ha möjligheten att byta skor oftare. Med detta initiativ gör vi det möjligt, samtidigt som vi minskar ”slit-och-släng”-beteendet, säger Sophie.

Det nya konceptet lanseras i ett samarbete med klädkedjan Gina Tricot, som under våren presenterade ”Rent your Party Outfit” – Det initiativ som de båda kedjorna nu gemensamt spinner vidare på. Med samarbetet hoppas Scorett kunna erbjuda ett hållbart alternativ även till den något yngre kunden.

Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.