Nya företag till Järva Krog

10 maj 2023

NCC har tecknat hyresavtal med två nya hyresgäster om totalt cirka 1 000 kvadratmeter kontorsyta i Nova och K11 i Järva Krog, en attraktiv och grönskande kvartersstad norr om Stockholm.

– En trygg och levande kvartersstad växer nu fram i Järva Krog och det är med stor glädje vi välkomnar två nya hyresgäster till området. Vi har ett starkt engagemang och brinner för utveckling av stadsdelen, och är väldigt stolta över den höga attraktiviteten vi upplever för våra fastigheter och för området, säger Andreas Lindelöf, chef NCC Property Development Stockholm.

En trygg och levande kvartersstad växer nu fram i Järva Krog och det är med stor glädje vi välkomnar två nya hyresgäster till området.

Linak, som producerar elektriska linjära ställdonssystem, har tecknat hyresavtal avseende cirka 600 kvadratmeter kontorslokaler på våning 5 av 10 i Nova i Järva Krog. Linak tillträder lokalerna i juni 2024.

– Vi valde Nova i Järva Krog främst på grund av det geografiska läget och de goda allmänna kommunikationerna. Att vi även har fått mycket stöd och bra coaching från NCC som varit mycket lyhörda under beslutsprocessen är också en starkt bidragande faktor till beslutet, säger Rikard Johansson, vd på Linak.

Motonet, en finsk detaljhandelskedja som ska etablera sig i Sverige, tillträdde sina nya kontorslokaler i K11, Järva Krog, i december 2022. Lokalen är på cirka 390 kvadratmeter. 

– Vi befinner oss i en spännande tillväxtfas där nästa steg är en expansion i Sverige. Ett attraktivt och lättillgängligt läge, toppmoderna arbetsplatser och en tydlig hållbarhetsprofil var några viktiga faktorer som gjorde att vi valde Nova som platsen för vårt nya Sverigekontor, säger Johan Ljung, vd på Motonet.

NCC sålde K11 till Castellum 2021 och uthyrningen till Motonet ingår i de hyresgarantier som ingick i köpet.

Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.