Nya butiker till city

21 september 2021

Akademibokhandeln, Hestra och Scotch & Soda öppnar inom kort nya butiker mitt i centrala Göteborg. Inspirerande butikskoncept tillsammans med önskemål om ett bra läge och ökad synlighet är gemensam nämnare för Wallenstams nya hyresgäster.

Hestra.jpg
Bild: Hestra

I början av november slår Akademibokhandeln upp portarna till en ny butik på Kungsgatan 44.

– Det är glädjande att vi återigen öppnar butik på Kungsgatan. Det är ett kvarter där det just nu genomförs stora positiva förändringar och där vi vill vara med och sprida läsglädje. Vi kommer att testa nya tankar och idéer för att skapa ett så bra kunderbjudande som möjligt i centrala Göteborg. Vi vill försöka koppla ihop den fysiska butiken med vårt digitala erbjudande, säger Johan Junehed, Försäljningschef Akademibokhandeln.

Det är väldigt roligt att kunna tillföra populära verksamheter med spännande koncept till både kvarteret Victoria och Kungsgatan.

Både Hestra och Scotch & Soda öppnar sina nya butiker på Södra Larmgatan i populära kvarteret Victoria. Scotch & Soda väljer att växla upp i butiksyta och flyttar till en större butik med öppning i november.

– Vi är väldigt nöjda med vårt nya butiksläge och ser mycket fram emot att få bjuda in befintliga och nya kunder till oss. Särskilt eftersom det blir den första butiken i Norden där vi ges möjlighet att presentera vårt helt nya butikskoncept och att vi kommer kunna presentera alla våra fantastiska kollektioner för herr, dam och barn, säger Tony Wester, Managing Director, Scotch & Soda Norden.


Hestras nya konceptbutik öppnar i början av oktober, samtidigt som man även satsar på att öppna i Köpenhamn.

– Att öppna fysiska butiker och satsa på städer som Köpenhamn och Göteborg känns både roligt och spännande. Vi lanserar ett inspirerande butikskoncept som lyfter fram vårt historiska arv tillsammans med våra moderna produkter. Vi tror på att en ökad synlighet i dessa städer kommer stärka vår position som handskföretag men även ge våra återförsäljare en stor skjuts framåt, meddelar Hestras vd, Anton Magnusson.

– Det är väldigt roligt att kunna tillföra populära verksamheter med spännande koncept till både kvarteret Victoria och Kungsgatan. Med dessa fina uthyrningar välkomnar vi Hestra och Scotch & Soda som nya hyresgäster och har dessutom förmånen att återigen få Akademibokhandeln som hyresgäst, säger Anders Forsling, kundchef kommersiellt på Wallenstam i Göteborg.

Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.