Nya avtal i Citygate

21 februari 2022

Skanska Fastigheter Göteborg har tecknat ett hyresavtal om 800 kvadratmeter med redovisningsbyrån Aspia som flyttar in på våning 16 i Citygate. Även Robert Bosch ABs försäljningskontor i Göteborg har tecknat ett hyresavtal om cirka 800 kvadratmeter.

citygate_webben.jpg
Citygate på väg upp. Bild: Skanska Fastigheter Göteborg

– Vi är mycket glada över att hälsa Aspia välkomna till sina nya kontorslokaler i Citygate i höst. Här kommer de att få de bästa förutsättningarna för att skapa ändamålsenliga och hälsosamma arbetsplatser anpassade för just deras verksamhet och medarbetare. Att dessutom kunna ”bjuda” på en vida utsikt över stan gör lokalerna till något alldeles extra säger Mats Dynevik, marknadschef, Skanska Fastigheter Göteborg.

Vi sökte en attraktiv och modern arbetsplats med optimerad planlösning. En lokal som också främjar spontana och kreativa möten.

Citygate kommer att certifieras enligt både WELL och LEED, vilket innebär ett helhetstänk kring hur människor påverkas av den byggda miljön de befinner sig i. Citygate kommer att till 100 procent drivas med lokal förnybar el från solcellsparken i Utby. Solenergin blir en viktig pusselbit i en energieffektiv helhetslösning för huset.

– Vi är så förväntansfulla inför flytten till Citygate. Det känns helt rätt att jobba på ett miljösmart och modernt kontor där vi kan växa, både som företag och på individnivå. Det kommer bli en rolig plats att träffa kollegorna på och de nya lokalerna och den häftiga utsikten kommer göra det extra kul att komma in till kontoret, säger Caroline Hjelm, Market Area Leader på Aspia.


Robert Bosch ABs hyreskontrakt avser hela plan 17 med 800 kvadratmeter kontorsyta och inflyttning sker i maj 2023. Boschkoncernen är en internationell teknikleverantör och är bland annat en stor underleverantör till fordonsindustrin.

– Det är mycket glädjande att Bosch väljer att sitta kvar i Gårda och att vi kan hälsa dem välkomna till Citygate. Vi ser fram emot att erbjuda lokaler med de bästa förutsättningarna för att skapa kreativa och hälsosamma arbetsplatser med en fantastisk utsikt över stan, säger Mats Dynevik, marknadschef, Skanska Fastigheter Göteborg.

– Vi sökte en attraktiv och modern arbetsplats med optimerad planlösning. En lokal som också främjar spontana och kreativa möten. En annan viktig faktor var att ha en fortsatt närhet till våra kunder och samarbetspartners. Citygate infriade alla dessa önskemål och vi ser nu fram emot inflyttning, säger Caroline Åhsberg, ekonomichef på Robert Bosch AB.

Citygate är ett 36 våningar högt kontorshus på 144 meter, med en total uthyrningsbar yta om cirka 42 000 kvadratmeter. Huset kommer att färdigställas under hösten 2022 med hyresgäster som Sector Alarm, Compass Group, Visma, Parttrap, Skanska och Knightec. Citygate är ett hus som uppmuntrar till goda vanor och som förenklar hyresgästernas vardag med brett servicekoncept, träningsmöjligheter, cykelhotell, restaurang och café med mera.

Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.