Ny stadsdel växer fram i Täby

5 mars 2019

Täby kommun tar hjälp av Hifab i projektledningen av Roslags-Näsby.

Roslags-Näsby - puff.jpg
Foto: Pressbild

Totalt ska 1 400 bostäder, ett vårdboende, förskola, handel och kontor byggas i området. Roslags-Näsby etableras på nio hektar och 19 olika exploatörer är inblandade i projektet. 

– Som projektledare är vi med i alla stadier av projektet, från upprättande och genomförande till förvaltning och avslut. Projektet innefattar både en grov- och finentreprenad vilket innebär att vi är involverade i både rivning av befintliga byggnader i området samtidigt som vi har ett samordnande ansvar för exploatörernas utbyggnad, säger Tobias Vallin, från Hifab, i ett pressmeddelande. 

Inflyttningen i stadsdelen beräknas ske från 2021. Täby kommun strävar efter att projektet ska vara ett nationellt föredöme inom hållbarhet. 

– I den framtida stadsdelen kommer det finnas gott om platser för elbilar, och under byggtiden jobbar vi på att det ska finnas cykelpooler och kickbikes i området. Vi hoppas att när första flyttlasset kommer så ska det just vara enkelt att leva på ett miljömedvetet sätt, säger Erik Lind, från Hifab, i ett pressmeddelande. 

Yousef Boussir

Redaktör/reporter

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.