Ny loungestol från Fritz Hansen

1 oktober 2020

En inbjudande loungestol formgiven av Sebastian Herkner – designad för en mängd uttryck och utrymmen. Stolen Let™ finns i butik från oktober 2020.

Let Lounge Chair, designad av Sebastian Herkner och Fritz Hansen, förkroppsligar den tyska designerns utsökta kompetens och karaktäristiska estetik, och kombineras med Fritz Hansens expertis inom hantverk såväl som kvalitet. Stolen är designad för en bred repertoar av interiörer och platser, och fungerar lika bra i offentliga utrymmen som i det privata hemmet.

Framförallt handlar det om lätthet och komfort, där stolen blir en oas att koppla av i.

- Jag är väldigt förtjust i stolens armstöd, som öppnar sina vingar i en inbjudande gest. Framförallt handlar det om lätthet och komfort, där stolen blir en oas att koppla av i. Lätt och elegant, bekväm och kommunikativ, förklarar Herkner.

Stolen är Sebastians första samarbete med Fritz Hansen och finns tillgänglig i textil eller läder. Stolens bas är tillverkad i pulverlackerat stål och klassiskt krom, eller med ben i ek, naturlig ask eller svartfärgad ask.

Möjligheterna med Let Lounge Chair är oändliga.

- Stolens böjda rygg är utformad för stöd såväl som komfort, säger Christian Andresen, Fritz Hansens designchef. Detta är en utmärkt design både i sin enkelhet, eller tillsammans i grupp.

Stolen är tillverkad helt utan lim, vilket möjliggör ångtvätt och passar således även i offentliga utrymmen som väntrum, foajéer, och hotellrum. Stolen Let är Fritz Hansens senaste utökning av deras kollektion med välrenommerade loungestolar, som inkluderar bland annat Arne Jacobsens Egg™ och Poul Kjærholms PK22™.

Stolen Let™ finns i butik från oktober 2020.

Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.