Ny knutpunkt i Gamlestaden invigd

21 augusti 2018

Nu är Gamlestadens resecentrum i Platzers nya fastighet Gamlestads torg invigt och det nya landmärket har officiellt välkomnat sin första hyresgäst. Totalt beräknas ca 1 000 personer ha sin arbetsplats på Gamlestads torg när husen är fullt uthyrda. Är ni också intresserade av att etablera er här?

Det var en folkfest när det nya resecentret i Gamlestaden invigdes. Många var nyfikna på stadens nya knutpunkt som med sina 17 våningar blivit ett nytt inslag i Gamlestadens siluett. Gamlestaden resecentrum tar upp stora delar av entréplan i de två husen, något som innebär att Gamlestads torg blir en ny mötesplats tillgänglig för allmänheten. Prognosen är att ca 30 000 resenärer kommer passera platsen år 2020.

Axel Josefsson, styrelseledamot för Västtrafik, klippte bandet tillsammans med Platzers marknadsområdeschef, Ulf Lindén, och förklarade därmed platsen invigt. I sitt invigningstal pratade Axel Josefsson bland annat om Gamlestadens historia. Som föregångare till Göteborgs stad var platsen en knutpunkt redan för 500 år sedan, påpekade han.


Platzers Ulf Lindén var glad över att kunna välkomna det nya resecentret till Gamlestaden. Stadsdelen är ett av Platzers prioriterade områden och en av de platser där företaget har valt att satsa stort.

 Totalt beräknas ca 1 000 personer ha sin arbetsplats på Gamlestads torg när husen är fullt uthyrda.


- För oss som stadsutvecklare har det varit extra kul att få möjligheten att vara en så stor del i stadsdelens utveckling. Nu inviger vi en ny mötesplats tillsammans med Västtrafik, ett nav i framtidens Gamlestaden, som gör resandet lättare för göteborgarna, sade Ulf Lindén.

Invigningen av resecentret innebär att Gamlestads torg nu officiellt har välkomnat sin första hyresgäst. Sedan tidigare har bland annat Göteborgs stads För- och Grundskoleförvaltningar och Berättarministeriet påbörjat inflyttning i sina nya lokaler. Senare i höst flyttar Tele2 Sverige samt Världslitteraturhuset till Gamlestads torg. Totalt beräknas ca 1 000 personer ha sin arbetsplats på Gamlestads torg när husen är fullt uthyrda. 

Är ni också intresserade av att etablera er på Gamlestads torg? Läs mer om de vakanta ytorna här.

Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.