Ny hyresgäst till Slakthusområdet

15 september 2020

Nu tas nästa steg i utvecklingen av Slakthuset i Gamlestan. I september flyttar Cityysteriet Gbg in i nyrenoverade lokaler och det innebär att göteborgarna får möjlighet att handla lokalproducerade mejeriprodukter.

Higab.jpg
Bild: Visionsbild Higab

Som en del av Higabs utvecklingsarbete i Slakthuset i Gamlestan pågår arbetet med att iordningställa husen för kommande verksamheter och hitta fler entreprenörer till området. Målsättningen är att utveckla det gamla Slakthusområdet till en ny attraktiv mötesplats i som är grundad i platsens historia – mat och matproduktion – men även design, hantverk och kultur ska få utrymme.

Tidigare i år flyttade Hantverkshuset in och nu startar Cityysteriet Gbg verksamhet i Slakthuset.

Cityysteriets produktion baseras på småskaligt producerad mjölk från Orust och fokus blir på dessertostar. Men sortimentet kommer hela tiden att utvecklas och man kan räkna med en hel del tillfälliga produkter i butiken. Det kommer även finnas andra svenska kvalitetsostar och tillbehör som behövs för en bra matupplevelse. Det kommer vara möjligt att köpa produkterna i Cityysteriets butik i anslutning till produktionslokalen eller av återförsäljare.

– Vi vill ge lite mer plats åt de svenska hantverksmejeristerna i synnerhet, men även åt lokala mathantverkare. Vi arbetar också med en keramiker som tar fram en egen serie assietter och liknande. Och med vineri, bryggeri och stadsodling som närmsta grannar finns alla möjligheter till spännande samarbeten. Det ska vi definitivt se till att göra något av.

– Nu ser vi fram emot att komma igång och sätta full fart på produktion och produktutveckling. Och inte minst lära känna våra nya grannar, som vi hoppas det ska bli fler av, avslutar Johan. 

Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.