Ny hyresgäst till Klara Omega

16 oktober 2020

Tacton har tecknat ett hyresavtal för ett våningsplan om cirka 1 100 kvadratmeter i Klara Omega. Fastigheten är belägen mitt i city på Klara Norra Kyrkogata och ägs av LO. Flera våningsplan står fortfarande lediga.

Klara Omega.jpg
Bild: JLL

Projekt Klara Omega på Klara Norra Kyrkogata 29-33 är en storsatsning från fastighetsägarens sida. I samarbete med JLL totalrenoveras och omvandlas cirka 7 000 kvm till ljusa och flexibla kontor i åtta plan. Andra hyresgäster som har flyttat in i fastigheten är EQT-ägda Karo Pharma samt Kivra.

Tacton är ett techbolag i framkant som passar väl in i hyresgästmixen.

-I Klara Omega har vi hittat ett kontor där vårt bolag kan utvecklas långsiktigt och våra medarbetare får en modern och kreativ arbetsmiljö, säger Bo Gyldenvang, CEO på Tacton.

Tacton är ett internationellt SaaS-bolag, Software as a Service, som arbetar med avancerad teknik inom bland annat AI.

-Att ännu ett modernt företag väljer att etablera sig i Klara Omega ser jag som ett kvitto på vi utvecklar attraktiva kontor anpassade för företagens  utveckling, säger Frank Henriksson, VD Kungslagern (LO).

JLL har uppdraget att utveckla och hyra ut fastigheten, som ligger i attraktivt läge mellan Kungsgatan och Norra Bantorget, bara några minuters promenad från Centralstationen och Arlanda Express.

-Det är glädjande att vi hyr ut ytterligare ett våningsplan i Klara Omega. Tacton är ett techbolag i framkant som passar väl in i hyresgästmixen, säger Erik Skalin, Head of Agency på JLL.

Flera våningsplan står fortfarande lediga. Skriver man som företag avtal för en lokal i Klara Omega kan man flytta in inom 4-6 månader.

Läs mer om projekt Klara Omega här

Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.