Ny butik till city

22 september 2023

I höst etablerar den svenska klädkedjan Pelle P sig på Kullagatan. Utbudet kommer bestå av ett noggrant urval av funktionskläder för både dam och herr av hög kvalitet. Butiken förväntas öppna i månadsskiftet oktober/november.

pelle p webb.jpg
Bild: Pelle P

Pelle P är ett svenskt varumärke som erbjuder funktionskläder av hög kvalitet och design. Kollektionerna är inspirerade av idrottsmannen Pelle Petterssons livsstil och utbudet täcker behov för havet, skidbacken och golfbanan. I månadsskiftet oktober/november planerar Pelle P att slå upp dörrarna till butiken på Kullagatan 8 i Helsingborg.


Simon Danielsson, Retail Manager på Pelle P, är övertygad om att Kullagatans besökare är helt rätt målgrupp.


- Vi är väldigt glada och nyfikna på att etablera oss på den starka handelsgatan i Helsingborg där vårt varumärke Pelle P med garanti kommer att exponeras på bästa sätt för rätt målgrupp. Vår förhoppning är att detta är första steget för ytterligare etableringar i södra Sverige där vi för tillfället inte har så stor närvaro, säger Simon Danielsson.


Fastigheten som Pelle P öppnar sin butik i ägs av Stadsrum Fastigheter. Håkan Petersson, marknadsområdeschef på Stadsrum Fastigheter, ser Pelle P som ett bra komplement till det nuvarande utbudet på Kullagatan.


- Stadsrum Fastigheter strävar efter att etablera koncept som berikar och kompletterar utbudet på Kullagatan och på så sätt skapa ett mer attraktivt stråk för besökare. Pelle P bidrar till att gågatan blir än mer attraktiv med sitt noggranna urval av kvalitetsprodukter som länge efterfrågats, säger Håkan Petersson.


Även Martin Klinteberg, etableringsansvarig på HBG City, ser Pelle P som en etablering i linje med Kullagatans karaktär.


- Vi fortsätter att stärka utbudet på Sveriges äldsta gågata med fokus på det stilsäkra och personliga. Detta har Stadsrum Fastigheter anammat i samband med etableringen av Pelle P. Klädkedjan har redan ett starkt varumärke och står för såväl hög kvalitet som hållbara lösningar. I mina ögon är det ett perfekt tillskott på Kullagatan, säger Martin Klinteberg.

Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.