Ny aktör till centrala Sundsvall

23 maj 2024

I höst slår Myrorna upp dörrarna till en modern och tillgänglig second hand-butik på Sjögatan/Thulegatan. Med ett brett sortiment av bland annat kläder, skor och inredning är ambitionen att erbjuda en inspirerande shoppingupplevelse för alla åldrar. Lokalen utvecklas i linje med kedjans senaste butikskoncept och invigningen beräknas äga rum i slutet av september.

Bild: Diös Fastigheter
Bild: Diös Fastigheter

Myrorna är Sveriges äldsta butikskedja när det kommer till att samla in kläder och inredning som kan återanvändas. En ökad efterfrågan på second hand gör att kedjan etablerar nya butiker runt om i landet och uppgraderar flera av sina befintliga.

– Myrorna känns självklara i stadskärnans utbudsmix. Second hand-marknaden växer och fler vill shoppa medvetet och hållbart. Läget är optimalt utifrån Myrornas önskemål och vi är övertygade om att butiken kommer förstärka känslan av Sjögatan som en levande framsida. Vi gläds över det stora intresset för stadskärnan och att Myrorna väljer att satsa just här. Varmt välkomna till city! säger Susanna Johansson, kommersiell uthyrare, Diös Sundsvall.

Butiken blir belägen i delar av före detta Fitness 24/7, med entré från hörnet Sjögatan/Thulegatan.

- I vår nya butik i Stenstan kommer vi ha ett stort fokus på kläder och mode och med läget mitt i händelsernas centrum, nära Universitetet, andra butiker, stora arbetsplatser och andra dragplåster ser vi fram emot att göra hållbar handel tillgängligt för fler, säger Mia Lännenmäki, områdeschef på Myrorna.

Diös och Myrorna har tecknat ett grönt hyresavtal, vilket innebär att parterna tillsammans planerar ytorna med målet att minska miljöpåverkan och energianvändning.  

Pernilla Gilbert

Kommunikatör

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.