Nu stärks utbudet i Gränbystaden

16 april 2024

Gränbystaden i Uppsala går starkt och fortsätter att etablera nya butiker och restauranger. Fastighetsägaren, Atrium Ljungberg, har tecknat flera nya hyresavtal och under våren slår dörrarna upp till flera nya butikskoncept.

Bild: Johanna Kassel
Bild: Johanna Kassel

Det tyska familjeföretaget Deichmann, som grundades redan 1913, är idag Europas största skokedja med 4500 butiker i 31 länder. Kedjan fortsätter att expandera och den 25 april invigs en butik om drygt 400 kvadratmeter i Gränbystaden i Uppsala.

– Vi är glada över att äntligen kunna öppna i Gränbystaden, som vi anser är Uppsalas absolut bästa köpcentrum. Där finns ett brett utbud och nu kommer det dessutom att finnas en Deichmann-butik där. Det har länge varit ett mål för oss, säger Thomas Christensen, vd på Deichmann Skandinavien.

I slutet av mars öppnade även Lundbergs. Det svenska företaget som funnits i över 90 år har idag butiker över hela landet, med ett stort utbud av väskor, resväskor, ryggsäckar, handskar och accessoarer. Dessutom sker nya satsningar bland befintliga butiker. Indiska, Stadsmissionen Second Hand, Calzedonia och Intimissimi har omlokaliserat och öppnat upp i nya butikslokaler. Även Lagerhaus omlokaliserar och öppnar i juni. Samtidigt utökar Synsam sina ytor till drygt 300 kvadratmeter med ett nytt koncept, Synsam Megastore med Synsam Outlet i samma butik, som öppnar den 17 maj.

– Gränbystaden är helt rätt plats för oss att satsa vidare på. Vi är mycket glada att hälsa Uppsalaborna välkomna till vår megastore-butik, med marknadens bredaste sortiment av glasögon, terminalglasögon, solglasögon, sportglasögon och kontaktlinser. Synsam ska alltid finnas där våra kunder finns och det är därför extra roligt att nu få öppna i Gränbystaden, säger Krister Duwe Synsams Sverigechef.

Utbudet av restauranger har också utökats. I februari öppnade Sushi Yama, Nordens största sushikedja som är helt ASC- och MSC-certifierad med stort fokus på hållbara råvaror. Restaurangen i Gränbystaden har sedan öppningen varit välbesökt och uppskattad av kunderna.

– Vi är glada att hälsa alla dessa nya och nygamla aktörer välkomna till Gränbystaden. Det är en riktigt stark handelsplats i ett bra läge med stort upptagningsområde. Vi ser en stor efterfrågan på att etablera sig här och även på att utöka befintliga koncept, säger Veronica Rudfelt, leasing manager på Atrium Ljungberg.

Pernilla Gilbert

Kommunikatör

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.