Moderna lokaler med äldre charm

13 april 2018

I den ståndsmässiga Fastigheten Rosquist, belägen på Föreningsgatan 26 i Malmö, erbjuder Svenska Hus vakanta lokaler på plan 2. – Variationen och möjligheterna är många vilket gör att all typ av verksamhet passar i vårt hus på Föreningsgatan, säger Anna Hurtig på Svenska Hus i Skåne.

Rosquist är centralt belägen och har ett av Malmös köpcentrum, Triangeln, på endast sju minuters gångavstånd. Förutom att Triangeln erbjuder ett flertal butiker och restauranger innebär det geografiska läget en närhet till Malmö citytunnel som enkelt tar dig till Kastrup, Köpenhamn, Lund, Helsingborg eller andra platser i Öresundsregionen.

– Bara någon minut bort från vår fastighet finns hållplats för både stads- och regionbussar som leder till de större orterna utanför Malmö, samt flygbussen till Malmö Airport. Det är enkelt att ta sig hit med cykel eftersom en av Malmös större cykelleder går precis utanför och trots att fastigheten är mitt i stan går det fort att ta sig med bil till Malmös ringleder, säger Anna Hurtig, uthyrningsansvarig för Region Skåne på Svenska Hus.

Trots sitt centrala läge erbjuder Svenska Hus sina hyresgäster goda parkeringsmöjligheter, antingen i direkt anslutning till fastigheten eller i ett större garage i en av grannfastigheterna som även den förvaltas av Svenska Hus.

Anrik fastighet

Fastigheten Malmö Rosquist uppfördes redan 1883, en anrik byggnad belägen i hörnet av Amiralsgatan och Föreningsgatan.

– Det är en byggnad många malmöiter känner igen, och fastighetens entré är magnifik och pampig. Hela huset är ståtligt och anrikt med charm och detaljer från uppförandet bevarade, vilket ger en härlig känsla. När jag möter lokalsökande företag vet jag att även mjuka värden spelar in och i Rosquist kan vi erbjuda unika lokaler som är moderna med bevarad charm från förra seklet.


Det är en byggnad många malmöiter känner igen.


Öppna ytor och cellkontor

Svenska Hus har idag en vakans på totalt 610 kvm i Malmö Rosquist. 

– De vakanta lokalerna som finns i dagsläget ligger på plan två och är mycket ljusa  och trevliga. Här finns såväl öppna kontorsytor som cellkontor och det finns ventilation med komfortkyla, säger Anna Hurtig.

Befintliga hyresgäster är bland annat barnavårdscentralen Mama Mia, Goodtrade som är en grossist inom veganska livsmedel, Naprapatlandslaget som är världens största naprapatkedja, arboristföretaget GM Trädvård m fl.

Ytterligare projekt 

Anna Hurtig upplever marknaden och efterfrågan i Malmö som god och ser positivt framåt.

– Vi har fler projekt på gång, t ex har vi ett stort projekt i grannfastigheten 

Davida där vi ska satsa på ett mer modernt  koncept med öppna ytor för våra företag. Konferensrum som går att boka utöver de som finns i vardera lokal, mötesplatser utanför kontoret etc. Vi tänker oss att det även finns någon form av restaurang eller caféverksamhet i byggnaden som både kan skyltas utåt sett men även ombesörja husets företag.  Bollen är i rullning och vi håller på att ta fram ritningar. Davida har liksom hela området stor potential, avslutar Anna Hurtig. 


Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.