Mobilias köpcentrum växer

13 april 2018

Mobilia är ett av Malmös största köpcentrum och ska nu växa ytterligare. I ett nytt torghus ska det skapas plats för 3 000 kvm butiksyta. Dessutom blir det en biograf, bostäder, ett kulturhus och restauranger som skapar liv och rörelse i området.

Mobilia_Atrium Ljungberg.jpg
Bild: Atrium Ljungberg

Nyligen gav stadsbyggnadsnämnden bygglov till en utveckling av Mobilia köpcentrum i Malmö. Det hela väntas stå klart våren 2020.

Ett nytt torghus byggs mellan de två butiksbyggnaderna på Mobilias köpcentrum. I bottenplan blir det plats för ytterligare butiker, knappt 3 000 kvadratmeter BTA, som ansluter till det befintliga köpcentret i söder.

På plan 2 planerar skaparen av Junibacken, Staffan Götestam, att slå upp dörrarna till ett sagokulturhus för barn med teaterföreställningar och interaktiva utställningar baserade på sagofigurer. På våningen ovanför planeras för en biograf tillsammans med Nordic Film med fem salonger och totalt 427 platser.

Två punkthus med bostäder uppförs på plan 3–9 med totalt 74 hyreslägenheter. Övervägande delen blir tvårumslägenheter, men även treor och ettor. Beräknad inflyttning är våren 2020. Även sagohus och bio planerar att öppna då.

– Med bostäder, bio, kulturhus och restauranger blir det liv och rörelse i området fler timmar om dygnet. Och för de boende i Borgmästargården, Kulladal, Eriksfält och Söderkulla blir det som att centrum tar ett kliv närmare, säger Märta Stenevi (MP), kommunalråd och stadsbyggnadsnämndens ordförande.


Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.