Mest hållbara fastighetsbolaget

14 september 2018

Börsnoterade fastighetsbolaget Castellum fortsätter att uppmärksammas internationellt för sitt hållbarhetsarbete. Behåller platsen som enda nordiska fastighetsbolag i Dow Jones Sustainability Index och är ett av 7 svenska bolag som kvalificerat sig till indexet. Dessutom rankas Castellum som global sektorledare av GRESB och mottar EPRA Gold för bästa hållbarhetsrapportering.

Eminent i Hyllie är Castellums första WELL-certifierade kontorshus. Bild: TMRW/Kanozi

På kort tid har Castellum återigen erhållit internationell uppmärksamhet för sitt hållbarhetsarbete och behåller sin plats som enda nordiska fastighetsbolag i Dow Jones Sustainability Index (DJSI), där 3 500 noterade bolag i alla branscher över hela världen deltar.

Castellum utses dessutom för tredje året i rad som global sektorledare av GRESB (Global Real Estate Sustainability Benchmark), vilket innebär att Castellum rankas som etta i världen inom sektorn kontors- och industrilokaler. Castellum mottar även EPRA Gold, för högsta betyg bland de bästa hållbarhetsrapporteringarna i Europa.- Hållbarhet är lönsamt för Castellums långsiktiga affär och skapar värde för våra kunder och andra intressenter. Jag är otroligt glad att det arbete och engagemang som läggs ner av våra medarbetare också uppmärksammas internationellt, säger Henrik Saxborn, Castellums koncernchef.

Castellum har fram till idag miljöcertifierat ca 30 % av fastighetsbeståndet och arbetar aktivt för att nå flera utmanande hållbarhetsmål. Bland annat att vara ett helt jämställt bolag i alla yrkeskategorier och att bli 100 % klimatneutrala till 2030. Hållbarhet har prioriterats inom Castellum ända sedan bolaget bildades, inte minst ur ett socialt perspektiv. Sedan 2012 har Castellum ett program för lärlingar som omfattar fyra procent av de anställda och där tre fjärdedelar anställts efter lärlingstiden.

Castellum har även fullföljt den första WELL-certifieringen i Sverige. Det enda certifieringssystem som tar hänsyn till hälsa och välbefinnande hos de som arbetar i en fastighet.

Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.