Mengus får hälsocertifiering

5 november 2019

”Vår satsning på Fitwel ligger helt i linje med vårt långtgående miljö- och hälsoarbete”, säger Daniel Eriksson, fastighetschef på Mengus.

Foto: Mengus

Det är nu klart att kontorshuset Frösundavik blir det första huset i Sverige som blir wellness-certifierat enligt Fitwel. Fitwel är en certifiering som bygger på medicinsk och vetenskaplig forskning, och som utgår ifrån hur byggnader samt miljön runt dessa påverkar oss.

- Vi var bland de absolut första i Sverige att erbjuda våra hyresgäster Gröna Hyresavtal redan för 15 år sedan. Därefter har vi miljöklassat Frösundavik enligt Breeam och erhållit betyget Very Good, säger Daniel Eriksson, fastighetschef på fastighetsägaren Mengus, i ett pressmeddelande. 

Certifieringen innehåller sju olika kriterier som bedöms och poängsätts enligt ett system med hårda krav. Exempel på saker som bedöms är bra inomhusluft, närhet till natur och grönska, tillgång till hälsosam mat och en utformning som uppmuntrar till rörelse och aktivitet. Frösundavik tilldelas två stjärnor av tre möjliga. 

Astrid Berglund, miljökonsult på WSP och Sveriges första Fitwel-ambassadör, har varit med och arbetat med certifieringen av Frösundavik.

- Vi människor spenderar uppemot 90 % av våra liv inomhus. Fitwel gör att bygg- och fastighetsbolag får bättre möjligheter att skapa bra arbetsplatser med fokus på människors välbefinnande, säger Berglund.

Lokalguiden besökte Frösundavik tidigare i höst. Då fanns  det cirka 6 000 kvm vakant i huset.

Artikeln kan läsas här. 

Yousef Boussir

Redaktör/reporter

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.