Frösundavik kliver ur SAS-skuggan

8 oktober 2019

Mitt bland kungligheter, natursköna Hagaparken och Nordens största shoppingcenter ligger kontorshuset Frösundavik. Den välkända SAS-byggnaden har under senare år öppnat upp för fler hyresgäster och sedan tre år tillbaka har Mengus utvecklat kontoret till ett all inclusive-kontor för globala och svenska företag.

Frösundavik - puff.jpg
Foto: Mengus

Det är lätt att förstå Hansi Danroths entusiasm när han guidar Lokalguiden genom Mengus Frösundavik. Kontorshuset är beläget i världens första nationalstadspark i direkt anslutning till Hagaparken med kända Haga Slott som är hem för kronprinsessan Victoria. På andra sidan E4:an finns Mall of Scandinavia ett stenkast ifrån.

Vi är på god väg och vi har lagt ner cirka 100 miljoner kronor varje år för att exempelvis förbättra tekniken, tillföra kringservice och uppdatera möblemanget.

Nytt och gammalt möts i Frösundavik som på slutet av 80-talet uppfördes som huvudkontor för SAS. Sedan tre år tillbaka står kontorshuset i Mengus ägo och uppdraget för deras del har blivit att förvalta det gamla och samtidigt möta dagens krav på ett modernt kontor. 

– Vår vision från början var att ta tillvara på allt det som var bra med huset och utveckla och anpassa till 2020 års standard. Huset är numera miljöklassat och har nyligen även erhållit en grön finansiering som få befintliga hus kvalificerar sig för. Vi är på god väg och vi har lagt ner cirka 100 miljoner kronor varje år för att exempelvis förbättra tekniken, tillföra kringservice och uppdatera möblemanget, säger Hansi Danroth, senior partner på Mengus.