Mötesplatsen Goto 10 har öppnat

18 oktober 2022

Linköping är den tredje staden i Sverige där Internetstiftelsen öppnar mötesplatsen Goto 10. Här kan besökare kostnadsfritt arbeta, genomföra möten, ta del av eller själva arrangera evenemang, använda 3d-skrivare, spela in poddar och utvidga sina nätverk.

Bild: Internetstiftelsen
Bild: Internetstiftelsen

Den 6 september invigde Internetstiftelsen mötesplatsen Goto 10 i Linköping.

– Internetstiftelsen har i mer än 20 år arbetat med att främja internets utveckling genom olika satsningar. Goto 10 är precis en sådan satsning. Här kan människor mötas och utvecklas, och dela sin kunskap med andra. Linköping är en perfekt plats för Goto 10, med sitt universitet, många innovativa företag och utvecklingsmiljöer, och med sin starka koppling till it och teknik, säger Carl Piva, vd, Internetstiftelsen.

Goto 10 i Linköping ligger i Mjärdevi i Linköping Science Park i anslutning till universitetet. Lokalen består av cirka 700 kvadratmeter, fördelade på tre plan. Här finns en öppen arbetslounge, avskilda telefonrum och ytor som möjliggör för medlemmar att hålla egna evenemang. Det finns även utrustning för att spela in poddar eller göra 3d-utskrifter. Allt som behövs för att vistas i och nyttja lokalerna och utrustningen är ett kostnadsfritt medlemskap.

– Linköping har mött oss med positiv energi och en framåtlutande anda. Redan innan öppningen har vi märkt att många här ser fram emot Goto 10 och att det kommer att fylla en naturlig plats i ekosystemet. Vi längtar efter att ta del av alla de evenemang och idéer som kommer att spira från Goto 10, säger Jannike Tillå, affärsområdes- och kommunikationschef, Internetstiftelsen.

Det första Goto 10 öppnade i Stockholm år 2017 och det andra i Malmö år 2020. Totalt är det över 18 000 medlemmar som tillsammans har genomfört över tusen evenemang och spelat in cirka 900 poddavsnitt.

Pernilla Gilbert

Kommunikatör

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.