Lokalguiden & Franchisetorget

17 december 2018

En av de viktigaste parametrarna för ett framgångsrikt franchisekoncept är att hitta rätt läge och lokal för sin verksamhet. Lokalguiden och Franchisetorget startar nu därför ett samarbete och kommer genom olika erbjudanden och koncept att stötta framtida entreprenörer.

Samarbete.jpg
Daniel Åberg, VD på Lokalguiden och Ramona Byrö, initiativtagare till Franchisetorget.

För dem som drömmer om att starta eget företag kan franchise vara ett alternativ som man kanske inte har tänkt på. Det finns över 30 000 franchisetagare i Sverige som ”hyr” sin affärsidé och sitt varumärke. Franchisetorget är landets ledande aktör inom allt du behöver veta om franchising och arrangerar bland annat informationskvällar på 30 orter runt om i Sverige för framtida franchisetagare.

Bakom initiativet står Ramona Byrö tillsammans med samarbetspartners som Svensk Franchise, Aspia och franchisegivare som vill expandera i Sverige. Och för henne känns samarbetet med Lokalguiden naturligt.


Vår ambition är att få fler entreprenörer att ta steget att förverkliga sin dröm.


- Vår ambition är att få fler entreprenörer att ta steget att förverkliga sin dröm. Och nu vill vi knyta till oss ett antal viktiga aktörer för att underlätta detta, menar hon. Lokalen och läget är en av de viktigaste faktorerna för ett lyckat franchisekoncept och eftersom vi anser att Lokalguiden är den starkaste aktören på marknaden känns det väldigt roligt att nu starta ett samarbete. Lokalguiden har en väldigt tydlig affärsidé och täcker dessutom hela Sverige.

Daniel Åberg, vd på Lokalguiden:

- Det handlar om att marknadsföra varandra och nyttja våra olika styrkor och nätverk. Lokalguiden har ett mycket stort antal fastighetsägare i Sverige som kunder och cirka 10 000 lediga lokaler i vår databas, plus uppgifter om lokaler som kan komma att bli vakanta. Med hjälp av olika koncept kommer vi att kunna hjälpa fler franchisegivare med både marknadsföring och i sökuppdrag efter rätt lokal.

I januari 2019 arrangerar Lokalguiden för femte året i rad mässan NYLOKAL, den enda mötesplatsen i Sverige där lokalsökande företag och fastighetsägare kan träffas, skapa relationer och göra affärer på plats. I år kommer Franchisetorget att anordna sina informationsträffar i samband med dessa mässor i Stockholm, Göteborg och Malmö och då bjuda in franchisegivare som kommer kunna träffa fastighetsägare, skapa kontakter och diskutera olika framtida lokalalternativ. Franchisetorget kommer att fokusera på fyra ämnen under dessa dagar; hur hittar man lokaler, hur hittar man franchisegivare, hur hittar man finansiering och hur driver man en framgångsrik kedja. 

Läs mer på lokalguiden.se

Läs mer på nylokal.se

Läs mer på franchisetorget.se

Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.