Lokaler med stor valfrihet

17 september 2020

För tio år sedan stod tre personer i ett proppfullt garage och undrade hur de skulle få plats med alla saker. Fanns det verkligen ingen lösning på problemet? Så började Tallis resa. Nu har de över 200 lokaler i Sverige och fler är på gång.

För många människor växer behovet av att jobba med något praktiskt på fritiden som motvikt till det ständiga informationsflödet i det moderna samhället. Talli såg vikten av att ha ett personligt utrymme som kan användas precis hur du vill. 

– Genom möjligheten till att hyra lokal eller att köpa sin egen lokal skapas valfrihet för kund. Talli-konceptet har sina rötter i Finland, där vi är marknadsledande och ses som pionjärer i branschen. För närvarande finns det 3 500 Talli-enheter i Finland, säger Asko Korkiakangas, Försäljningschef på Talli. 

Även på den svenska marknaden är Talli på framfart. I dagsläget finns strax över 200 lokaler i Västerås och Örebro och man bygger just nu två lokaler till i Västerås och har kartlagt nya tomter att bygga på i Uppsala och Stockholm under 2021.

FLEXIBLA LOKALER 

Lokalerna, som är av mindre verksamhetstyp och hobbylokaler kan hyras eller köpas i Brf-form, av både såväl företag som privatpersoner. Lokalerna är flexibla och i samma fastighet finns flera olika storlekar av lokaler, vanligtvis från cirka 18 kvadratmeter upp till cirka 120 kvadratmeter som går att kombinera upp till drygt 250 kvadratmeter, med eller utan övervåning. 

– Takhöjden varierar från 2,5 meter ända upp till 6 meter. Det finns också möjlighet att uppgradera med olika typer av utrustning efter eget behov, exempelvis toalett, dusch och pentry. Alla lokaler är utrustade med inkommande vatten, epoxygolv, golvbrunn med sand och oljeavskiljare, 3-fasuttag, mekanisk frånluftsventilation och anslutning för installation av toalett oavsett storlek på lokalen, säger Asko Korkiakangas. 

SIKTAR PÅ RIKSTÄCKANDE

Tallis uppdrag är att skapa lokaler och gemenskaper som möjliggör olika typer av aktiviteter där målmedvetna människor kan få utlopp för sin kreativitet och växa, både som människor och yrkespersoner. Som vision har de att bygga flexibla lokaler runt om i Europa som enkelt kan modifieras och användas inom en rad olika områden som förbättrar människors livskvalitet och välmående. 

– Vi kommer att vara ett rikstäckande koncept i Sverige inom en tioårsperiod, säger Asko Korkiakangas. 


Pernilla Gilbert

Kommunikatör

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.