Lokaler för dig som vill göra avtryck

24 november 2020

Ända sedan 80-talet har Setune Fastigheter ägt och förvaltat fastigheter i Boländerna i Uppsala. För några år sedan startades ett projekt med att förädla byggnaden och sätta Boländerna på kartan. Resultatet blev BG79.

BG79 är ett hus som sticker ut på både det yttre, med en karaktäristisk fasad som syns på långt håll, och det inre där några av Sveriges allra bästa arkitekter utvecklat en toppmodern kontorsbyggnad med flexibilitet, stimulerande miljöer och en hög designnivå.

– I BG79 ska arbetsgivarna kunna erbjuda sina anställda en arbetsplats där man arbetar men även umgås och utvecklas såväl enskilt som i team, säger Mikael Wallner.

Totalt omfattar fastigheten 7 000 kvadratmeter kontor med flexibla ytor som går att anpassa efter hyresgästens önskemål. Setune Fastigheter ser det som extra viktigt att i dagens världsläge kunna tillgodose de nya behov som ställs på företag och deras arbetssätt.

Byggnaden sätter området och dess hyresgäster på kartan.

– Här kommer alla typer av företag passa in, från mindre till större bolag. Gemensamt för företagen kommer vara att de ska kunna fokusera mer tid på att utveckla sin verksamhet och mindre på hur kontoret ser ut, säger Michael Pettersson, vd på Setune Fastigheter.

– BG79 kommer vara en lättillgänglig byggnad som sätter området och dess hyresgäster på kartan. Närheten till kommunikationer, handel och sport- och fritidsaktiviteter är faktorer som stärker såväl Boländerna som BG79 som arbetsplats, säger Mikael Wallner.

Kringtjänster i fastigheten

Den del som sticker ut mest på BG79 är den stora takterrassen med tillhörande mötes- och konferensdel. Här ska man kunna boka in ett exempelvis ett lunchmöte med tillhörande lunch från en lokal samarbetspartner. I fastigheten kommer det finnas ett cykelrum med verkstad och cykeltvätt och under huset kommer det även finnas goda parkeringsmöjligheter i det stora parkeringsgaraget. Man tittar också på att erbjuda andra kringtjänster i fastigheten.

– I dagsläget utreds andra tjänster och lösningar, allt ifrån servering/café i bottenplanet till padel på taket. Men inget av det är bestämt ännu utan utvärderas för att i samklang med kontorsmiljöerna skapa Uppsalas mest attraktiva arbetsplats, säger Mikael Wallner.

Setune Fastigheter har nyligen tecknat ett samarbetsavtal med Colliers International vilket innebär att man på allvar kan börja presentera fastigheten för marknaden och påbörja uthyrningen av ytorna.

– Vi ser verkligen fram emot att på plats och mer konkret kunna berätta om framtidens arbetsplats för potentiella hyresgäster, säger Michael Pettersson.


Pernilla Gilbert

Kommunikatör

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.