Logistikytor i Sörred invigda

5 april 2023

I dagarna klipptes invigningsbanden i Schenker Logistics nya logistikytor i Sörred Logistikpark, Bockasjös och Platzers JV-bolag. Schenker Logistics flyttar in i 30 000 kvm av den totalt 43 000 kvm stora logistikbyggnaden. "Det är oerhört kul och spännande att äntligen få kliva in i våra nya lokaler och starta upp verksamheten på riktigt", säger Håkan Nydén, CEO Schenker Logistics AB & Head of Contract Logistics Cluster Nordics.

sörred webb.jpg
Fotograf: Marie Ullnert

I dagarna var det dags för invigning av Schenker Logistics ytor i Sörred Logistikpark. På plats fanns förutom hyresgästen Schenker Logistics även representanter från Bockasjö och Platzer som har utvecklat fastigheten i ett JV-bolag. Lokalen är på totalt 30 000 kvm och byggnaden kommer att certifieras enligt BREEAM-SE excellent.

Det känns kul att Schenker Logistics flyttar in i en ny modern logistikanläggning där både hyresgäst och hyresvärd har lagt stort fokus på att skapa en hållbar och effektiv byggnad. 

Anläggningen är den första nybyggnationen för Schenker Logistics på cirka tio år och är en viktig pusselbit i den strategiska plan som företaget utformat och arbetat efter under ett antal år. Att det blev just Sörred Logistikpark berodde på fastighetens utformning och geografiska läge. ”Sörred Logistikpark ger oss precis de fördelar som vi söker”, förklarade Håkan Nydén i samband med byggstarten våren 2022. Endast 12 månader senare är det dags för logistikföretaget att flytta in.

- Den här dagen har vi verkligen sett fram emot. Det är oerhört kul och spännande att äntligen få kliva in i våra nya lokaler och starta upp verksamheten på riktigt. Planerna har vi haft klara sedan ett tag tillbaka och nu sätter vi dem i verket. Syftet med den här etableringen är att både ge möjlighet för befintliga kunder att fortsätta växa med oss, och ge oss utrymme för fortsatt expansion. Vi vill också passa på att rikta ett stort tack till alla medarbetare som varit delaktiga i genomförandet av det här projektet och som varit en nyckel till dess framgång, säger Håkan Nydén, CEO Schenker Logistics AB & Head of Contract Logistics Cluster Nordics.

För Platzer och Bockasjö är logistikytorna de första i raden av flera gemensamma projekt som nu står klart i logistikparken. I tät följd färdigställs även Volvo Lastvagnars ytor i samma byggnad och Sportshopens nya logistikbyggnad på 24 000 kvm alldeles intill. Vid invigningen fokuserade både Bockasjös representant, affärsutvecklare Adam Ekdahl och Platzers vd P-G Persson på det goda samarbetet som genomsyrar JV:t.

- Det känns kul att Schenker Logistics flyttar in i en ny modern logistikanläggning där både hyresgäst och hyresvärd har lagt stort fokus på att skapa en hållbar och effektiv byggnad. Många har varit delaktiga i uppförandet och det är positivt att se att vi tillsammans kan göra skillnad via gemensamma satsningar som dessutom skapar fler arbetstillfällen till regionen, säger Adam Ekdahl, affärsutvecklare på Bockasjö.

- Vi är väldigt glada över att kunna stå tillsammans med Schenker Logistics och Bockasjö i denna fina byggnad. Den är verkligen ett kvitto på gott samarbete och laganda. Från Platzers sida så vill jag också lyfta Bockasjös medarbetare lite extra som står bakom den operativa utvecklingen av byggnaden. Det känns fantastiskt kul att vi på sikt ska ta över en modern excellentcertifierad logistikbyggnad, säger P-G Persson vd på Platzer.

Om Sörred Logistikpark

Sörred Logistikpark är ett Joint Venture-bolag (JV) mellan Bockasjö och Platzer där parterna äger 50 % vardera. Tillsammans ska bolagen utveckla 135 000 kvm attraktiv logistikyta på fastigheterna Sörred 8:12 och Sörred 7:21. Inom JV:t agerar Bockasjö affärsutvecklare och Platzer blir därefter 100 % ägare till och förvaltare av de färdigutvecklade fastigheterna på marknadsmässiga villkor. Totalt är det uthyrt ca 90 000 kvm LOA i logistikparken. Kvarvarande ytor sträcker sig från 15 000 till 30 000 kvm LOA, alla på fastigheten Sörred 8:12.

Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.