Liljeholmen utvecklas

23 februari 2021

- Vår vision är att skapa en kokande mötesplats med skön söderkänsla vid en av Stockholms bästa kommunikationsnoder, säger Anders Nordlund, partner på Reflex och ansvarig arkitekt för uppdraget.

RE.jpg
Bild: Citycon/Tomorrow

Genom århundradena har Liljeholmen varit en plats som ständigt förändras. Och nu fortsätter utvecklingen. Inom några år kommer en ny urban miljö att växa fram när det öppna tunnelbaneområdet däckas över. Här skapas en plats för nya möten, nya sätt att arbeta, umgås och leva. Projektet, som nu lanseras under namnet RE: Liljeholmen, kopplar ihop Liljeholmstorget och Nybohovsbacken med ett helt nytt inomhusstråk. Även Liljeholmstorget kommer att bli en mer inbjudande plats, med unik kontakt till grönområden vid Trekantsparken och Trekantsjön. 

Vi har gjort flera projekt där kontor ligger ovanpå en central handelsplats, t ex Spotify på Gallerian och Telia på Mall och Scandinavia.

Reflex gestaltar områdets kontorsbyggnader

Genom en överdäckning av tunnelbanespår och parkeringsplatser skapas nya byggnader för arbete och boende, handel och hälsa samt hotell, på en yta som “inte finns” idag. Dessutom görs en modernisering, omgestaltning och påbyggnad av det som idag är Vårdhuset. Reflex arbetar främst med projektets kontorsbyggnader.

– Vi har gjort flera projekt där kontor ligger ovanpå en central handelsplats, t ex Spotify på Gallerian och Telia på Mall och Scandinavia, säger Anders Nordlund, partner på Reflex och ansvarig arkitekt för uppdraget. Det här är ett stort och komplext projekt, vilket är vår specialitet. Att däcka över ett brett spårområde samtidigt som tunnelbanan är i drift är en utmaning. Vår vision är att skapa en kokande mötesplats med skön söderkänsla vid en av Stockholms bästa kommunikationsnoder.

RE: Liljeholmen ägs och drivs av Citycon. Mer information hittar du här


Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.