Lek med Plybord

23 september 2021

Vem har egentligen något emot lådor i arkitektur- och designvärlden så länge de är snyggt gjorda? Plybord fungerar som pall, som bord, som avlastningsyta.

Lätta att flytta runt för att skapa nya rumskonfigurationer, eller något att leka med för barn och vuxna. Exakt formgivna små volymer som bara väntar på att användas. Eller så får de stå helt själva som mimetiska lådor som får en att tänka på städer att resa till, boxar att packa, hemligheter som göms undan. Blå Stations VD och designmanager Johan Lindau slår till med ytterligare en designskapelse med exakt formspråk, enkelhet och tydlig karaktär.

- Jag hade börjat experimentera med olika former av möten och geringar och min utmaning var att få till snygga möten i ett enkelt material som furuplywood, utan att lägga till några lister eller beslag på insidan, förklarar Johan Lindau. Det var inte enkelt, men tillsammans med ett bra snickeri som inte ger sig så lyckades vi. För att förstärka enkelheten och furuplywooden så använder vi en pigmenterad olja som förstärker ådringen och gör ytan intressant.

Jag hade börjat experimentera med olika former av möten och geringar och min utmaning var att få till snygga möten i ett enkelt material som furuplywood, utan att lägga till några lister eller beslag på insidan.

Låga, höga, smala, breda, långa…och alla med ett unikt uttryck. Plybord finns i ett tiotal olika standardstorlekar, men kommer även att kunna fås i specialmått. 

Design: Johan Lindau

Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.