Lediga logistikytor 2024

31 oktober 2023

CBRE hjälper Verdion att hyra ut 17 698 kvm logistiklokaler i Bäckebol, norr om Göteborg. Byggnationen påbörjas under hösten 2023 och allt beräknas vara färdigställt till Q3-24. Tillträde sker efter överenskommelse.

Fastigheten erbjuder direktaccess till E6, via avfart IKEA, endast 9 km från centrala Göteborg. Läget är det bästa tänkbara med ett utmärkt skyltläge mot E6 och närhet till Göteborgs centrala delar. 


Fastigheten håller en mycket hög kvalitét och ligger i ett premiumläge med goda kommunikationer.

Bäckebol är ett populärt och etablerat område som präglas av logistik och handel, kommunikationerna och kringservicen i området är utmärkta. Det finns utmärkta bussförbindelser till centrala Göteborg, busslinjerna 40, 45 och 311 trafikerar området frekvent. Fastigheten har IKEA och Elgiganten som närmaste grannar. Andra kända företag i området är: DB Schenker, DHL, Danx, Bauhaus, Dagab, Plantagen, med flera.


Den totala ytan är 17 698 kvm men lokalen är delbar och minsta tillgängliga yta är 7 529 kvm. Takhöjden är 10 m, fritt till balk. Golvbärigheten är 50 kN/kvm. Det finns 19 st lasthus och 3 st markportar i grundutförande. Planen är att miljöcertifiera fastigheten i enlighet med BREEAM Excellent.


Christoffer Nord, Director, CBRE, kommenterar:

- Vi är glada över att ha fått förtroendet att bistå Verdion i detta uppdrag. Fastigheten håller en mycket hög kvalitét och ligger i ett premiumläge med goda kommunikationer. Det ger hyresgästen utmärkta förutsättningar för att bedriva en effektiv verksamhet.


Johan Nihlmark, Head of Business Development, Nordics, Verdion, lägger till:

- Fastigheten på Transportgatan 22 är uppförd med högsta miljöcertifiering i åtanke. Den uppfyller våra krav på hållbarhet i de bästa logistiklägena. Vi ser fram mot att välkomna hyresgäster som delar vår uppfattning om långsiktig hållbarhet.     


CBRE, Industrial & Logistics har full översikt över lediga lokaler för lager/logistikfastigheter samt byggrätter i Sverige. Vi hjälper till med köp- och säljrådgivning, planering och urval, finansiella konsulttjänster, regionala och lokala jämförelser, projektledning, strategisk portfölj- och lokaliseringsplanering och förvaltning.

Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.