L2 Fastigheter tågar vidare

13 september 2019

L2 Fastigheter har tecknat avtal med Studentvikarie om att hyra 1 425 kvadratmeter i kontorsfastigheten Lokomotivet i Gamlestaden i Göteborg. Planerad inflyttning är den 1 mars 2020. Sista lokalen är nu uthyrd i det före detta lokstallet och nästa fas i utvecklingsarbetet med fastigheten i Gamlestaden kan påbörjas.

Det nya hyresavtalet med Studentvikarie innebär att Lokomotivet nu är fullt uthyrt. Totalt finns cirka 6 600 kvadratmeter kontorsyta varav cirka 4 800 kvadratmeter är iordningställda i den halvcirkelformade byggnad som tidigare användes för reparation av SJ:s elektriska lok.

Övriga hyresgäster är bland andra Folkspel, Green Cargo och IT-bolaget Bygglet.

Det har varit en trend internationellt i några år och nu märker vi att efterfrågan på kontor med karaktär ökar också här i Sverige.

Enligt Karl Ljunggren har Lokomotivets speciella uttryck, i kombination med det attraktiva läget i Gamlestaden, varit avgörande för de företag som valt att hyra kontor i fastigheten.

– Gamlestaden är verkligen en stadsdel i stark tillväxt och utveckling, där det tidigare industriområdet nu förändras och blir en modern och kreativ arbetsplats för nytänkande bolag inom flera olika branscher. Allt flera företag och organisationer ser sina kontorslokaler som en tydlig bärare av varumärke och värderingar. Det har varit en trend internationellt i några år och nu märker vi att efterfrågan på kontor med karaktär ökar också här i Sverige.

Studentvikarie har sedan starten 2015 vuxit snabbt och har idag över 40 medarbetare. Företagets snabba expansion är en viktig orsak till valet att flytta in i Lokomotivet. Men även lokalernas karaktär och möjligheten att skapa en spännande mötesplats för medarbetare och kunder har varit viktiga.

– Vi räknar med att det finns en fortsatt stark tillväxtpotential i vår nisch och behöver därför lokaler där vi kan fortsätta att växa och utvecklas. I Lokomotivet får vi flexibla lokaler där vi kan skapa vårt eget hem. Centralt och personligt men ändå till en bra hyra. Samtidig ser vi lokalerna som en del av vår profil, där vi erbjuder såväl kunder som medarbetare en kreativ och inspirerande miljö som skapar nya tankar och möten, säger Gustav Bild, vd på Studentvikarie.

När de befintliga byggnaderna på Lokomotivet är fullt uthyrda påbörjar L2 Fastigheter nästa fas i utvecklingsarbetet med fastigheten i Gamlestaden.

– Fastigheten har en markyta på totalt 18 000 kvadratmeter, varav stora områden ännu inte är bebyggda, så för oss som fastighetsägare är det nu dags att blicka framåt och ta nästa steg i utvecklingen av fastigheten Lokomotivet i Gamlestaden, säger Karl Ljunggren.

Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.