Kvarter med hållbarhetsprofil

6 september 2022

I november öppnar secondhandkedjan Busfrö Nytt & Bytt sin första butik i Malmö i Wihlborgs fastighet Elefanten 40 på Storgatan i Malmö. Närmsta granne blir Emmaus Björkå som är hyresgäst i samma fastighet.

wihlborgs.jpg
Bild: Wihlborgs

Busfrö Nytt & Bytt är en kommersiell secondhandkedja med kläder för barn, dam, herr, samt inredning och leksaker. Försäljningen sker på kommission, vilket innebär att de privatpersoner som förser butiken med varor får del av försäljningsintäkterna tillbaka.

Med två secondhandbutiker i samma fastighet får hela närmiljön på Storgatan en hållbarhetsprofil. 

Efter att den första butiken öppnade 2010 i Västervik har kedjan vuxit snabbt och har idag 13 butiker runt om i Sverige. Butiken blir den första i Malmö och kommer ligga vägg i vägg med secondhandbutiken Emmaus Björkå med entré mot Södra Förstadsgatan.

Avtalet omfattar 900 kvm under fem år med inflyttning den 1 november 2022.


- Vi har haft span på Malmö en längre tid och är väldigt nöjda med att ha landat avtalet med Wihlborgs. Våra butiker driver mycket trafik och skapar nyfikenhet kring medvetna konsumtionsval. Redan innan butiken öppnar kommer vi att påbörja insamlingen av saker, så det är bara att hålla utkik i våra sociala kanaler, säger Viktoria Svedebäck, franschisetagare för Busfrö Nytt & Bytt.

- Med två secondhandbutiker i samma fastighet får hela närmiljön på Storgatan en hållbarhetsprofil. Det är ett koncept som attraherar en bred kundkrets och som vi tror kommer att bidra med ännu mer liv och rörelse till kvarteret, säger Ulrika Hallengren, vd för Wihlborgs.

Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.