Kungsleden byggstartar Eden

16 augusti 2019

Kungsleden har under sommaren hyrt ut över 50 procent i ett av bolagets mest spännande nybyggnadsprojekt: Eden by Kungsleden, ett kontorshus på Hyllie Boulevard i Malmö. Projektet omfattar cirka 8 000 kvm kontor, byggstart är i september och planerad inflyttning sker till våren 2021.

Två stora hyresavtal har tecknats under sommaren, varav det största är ett sjuårigt avtal med kontorshotellkedjan Quick Office om 3 148 kvm. Quick Office kommer att etablera bland annat coworkingytor, konferensrum, restaurang, café, reception och närservice i byggnaden och tillträder sina lokaler i april 2021.

Eden är Kungsledens första nybyggnad av kontor och kommer att erbjuda hög servicenivå, moderna digitala lösningar och innovativa, naturinspirerade gemensamma ytor. Intresset från företag att etablera sig i Eden är stort.

Målet är att sätta människan i centrum och skapa en variation av välplanerade miljöer, smarta digitala lösningar och förstklassig service som i symbios med Edens hyresgäster ska ge liv åt både produktivitet och välbefinnande.

- Eden är inget vanligt kontorshus. Målet är att sätta människan i centrum och skapa en variation av välplanerade miljöer, smarta digitala lösningar och förstklassig service som i symbios med Edens hyresgäster ska ge liv åt både produktivitet och välbefinnande, säger Ulrica Sjöswärd, regionchef på Kungsleden.

Fastigheten kommer att certifieras enligt Well Building och få epitetet Symbiotic Building som är Kungsledens eget varumärkesregistrerade koncept med de fyra hörnstenarna hälsa, service, teknik och natur. The Well Building Standard är en internationell byggstandard med fokus på välbefinnande i arbetslivet. Well utgår från aspekter som påverkar hälsan, så som luft, ljus, vatten, ljud, kost, motion, välbefinnande, material, komfort och social gemenskap.

Niklas Lénart, Quick Offices grundare och vd, kommenterar sitt nytecknade hyresavtal:

 - Vi har sedan tidigare ett mycket bra samarbete med Kungsleden och ser fram emot att vara en del i utvecklingen av Symbiotic Building-konceptet. Service, trivsel, arbetsro och en effektiv vardag med människa och välmående i centrum är grundpelare i vårt koncept.

Kungsledens investering i Eden uppskattas till 350 Mkr inklusive markförvärv. Byggnaden ska Leed-certifieras på minst guldnivå.

Om Symbiotic Building

  • Kungsledens koncept Symbiotic Building kan implementeras i både nybyggda och befintliga hus och innebär att aspekter inom fyra områden ska uppfyllas:
  •  Hälsa – byggnaden ska vara bra för människors välmående och främja kreativitet, effektivitet och prestation.
  •  Service – byggnaden ska ha en community-känsla och erbjuda service som underlättar livet, så som paketleveranser, catering, mötesrum med mera.
  •  Intelligent och smart teknik – byggnaden ska erbjuda innovativa lösningar så som digitala lösningar för intern kommunikation, sensorer som visar lediga ytor, temperaturindikatorer, växter som renar luften, teknik som uppmuntrar till rörelse, ytor för att testa ny teknik med mera.
  •  Naturnära – naturen ska vara nära även inomhus, främst i de gemensamma zonerna. Även ljud, ljus, dofter och material ska imitera naturen.

Läs mer om Eden här

Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.