Kreativ skyltning

26 augusti 2021

Kontoret är mer än bara en plats att arbeta. Det är en förlängning av ditt företag, ditt varumärke samt ett andra hem för många. Men färglös kontorsdekoration utan någon karaktär främjar vare sig produktivitet eller lämnar ett bestående intryck av ditt företag. I denna artikel går FocusNeo igenom åtta kreativa skyltar för kontorsinredningen som skapar en välkomnande och trevlig miljö att vistas inom för besökare såväl som anställda.

3.jpg
Bilder: FocusNeo

Bilderna har FocusNeo hämtat från sitt arbete med Orklas huvudkontor i Oslo. Ett spännande projekt där man tagit djärva och kreativa grepp för att skapa en attraktiv arbetsplats.

1. Entréskyltar

Så fort en kund eller anställd stiger in på kontoret ska de välkomnas av ditt företagsnamn och logotyp. Detta hjälper till att bygga varumärkesigenkänning såväl som skapar ett bestående intryck hos kunden då det är både det första och sista de ser vid ett besök på kontoret.



2. Wayfinding

Förutom att hjälpa kunder hitta sin väg till ditt kontor så används wayfinding även för att besmycka väggar och entréer. Med väl utformad wayfinding skapar du en unik kontorsmiljö som höjer besöksupplevelsen och får dina besökare att vilja komma tillbaka. Wayfinding kan utformas med stor fantasi och kan anpassas hur du vill för att matcha övrig kontorsinredning, allt från dimensionella bokstäver till gravering, fönsterfolieringar och kontrastmarkeringar på t ex glas och dörrar.


Med väl utformad wayfinding skapar du en unik kontorsmiljö som höjer besöksupplevelsen och får dina besökare att vilja komma tillbaka.

3. Rumsskyltar

Rumsskyltar är en typ av kontorsdekoration som tjänar flera syften. Först och främst för att hjälpa kunder och besökare att hitta till kontor, specifika rum och personer. Men de bidrar också till att skapa ett mer inbjudande och lättnavigerad kontorsinredning. Vi rekommenderar att alltid använda material, färger och en design som matchar övriga kontorsskyltar. 

Orkla har valt att döpa sina konferens- och mötesrum efter sina varumärken och använder ofta glasfolieringar för både hitta rätt och skapa ett insynsskydd.



4. Digitala skyltar

Skyltar som enkelt kan ändras och uppdateras är en både enkel och funktionell kontorsinredning som skapar en modern och praktisk miljö. De kan användas för allt och ingenting, kartor över kontoret, tillfälliga riktlinjer, speciell information, introduktion av företaget, eller varför inte allihop på ett rullande schema?

En annan fördel med att inkludera digitala skyltar i din inredning för kontor är att de ger intrycket av ett modernt kontor samt att de snabbt och enkelt fångar en besökares uppmärksamhet.

5. Skyltar för ditt företags vision och värderingar

Det finns många faktorer som gör ditt företag unikt. Med hjälp av enkla budskap på väggarna kan du påminna medarbetarna om vilka värderingar just ni står för. Det hjälper dig skapa en inspirerande atmosfär för dina anställda såväl som besökare. Det är en simpel men effektiv taktik för att stärka er kultur kring organisationen.



6. Märkningar och dekaler

Ett enkelt och prisvärt sätt att marknadsföra ditt företag och produkter eller tjänster är med olika typer av märkningar och dekaler som förmedlar ditt företags logotyp och visuella identitet. Dela ut dem på kontoret, smycka ut kontorets datorer, eller sprid dem vidare ut i världen via dina kunder.



7. Priser och utmärkelser

Ett av de bästa sätten att framhäva framgången av företaget och de anställda är med utmärkelser och priser i kontorsinredningen. Du kan också förvandla en av kontorets väggar till en prisvägg med unika namnplaketter för varje anställd. Det är ett utmärkt sätt att bygga företagsmoral och ge beröm till de som förtjänar det.



8. Använd akrylskyltar för att dekorera öppna ytor

En väldesignad kontorsskylt i akryl kan ge ett rum ett väldigt sofistikerat och modernt intryck.  Storleken, formerna och installationen kan varieras i oändligheten. Dessa typer av skyltar används ofta av designers för att hjälpa dem ta sitt projekt till nästa nivå och tillsätta lite lyx i vardagen.



Källa: FocusNeo


Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.