Kontorsprojekt drog finbesök

12 april 2018

Global Business Gate är ett av kontorshusen som planeras på nya Masthuggskajen i Göteborg. Här vill Alecta och Elof Hansson Fastigheter AB skapa en mötesplats för verksamheter inom internationella affärer och handel. Mikael Damberg, Närings- och Innovationsminister, besökte nyligen Göteborg för att få en presentation av både konceptet och kontorshuset.

Global Business Gate tog i dagarna emot Sveriges Närings- och Innovationsminister vid Näringsdepartementet, Mikael Damberg, för en presentation av konceptet och kontorshuset. 

Ministern kom i sällskap med Mattias Jonsson som är Socialdemokratisk Riksdagsledamot och representerar Göteborgs partidistrikt. Med sig hade även Mikael Damberg sin stadssekreterare, pressekreterare och ytterligare personer ur sin stab.

Näringsministern och hans sällskap fick inte enbart en presentation av Global Business Gate, konceptet som bygger på att bli en miljö och ett kontor för företag och organisationer inriktade på internationella affärer. De fick även en kort presentation av Elof Hansson-koncernen och en mer specifik presentation av bolagets affärsmodell för projektfinansiering. Denna modell används bl a i ett mycket intressant utvecklingsprojekt, där en plattform bildats med svenska leverantörer inom vattenrening för att främja svensk export till bl a Afrika. I detta samarbete spelar inte minst Team Sweden en viktig roll.

- Vi upplevde ett stort intresse och är riktigt nöjda med besöket, säger man på Elof Hansson Fastigheter.

Global Business Gate ska byggas på en ny halvö, 100 meter ut i vattnet, och ska innehålla en uthyrningsbar yta om 34 000 kvm, planerat för 2 500-3 000 arbetsplatser. Läs mer på globalbusinessgate.se.

Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.