Kontorsläge med innerstadskaraktär

18 maj 2021

Centrala Frösunda ligger i Sveriges snabbast växande område för företag och beskrivs ofta som ett av Stockholms mest spännande lägen. Här får man moderna, effektiva och hållbara kontor i ett kontorsläge av innerstadskaraktär", säger Christopher Johansson, vice vd på Fastpartner.

Centrala Frösunda, några minuters gångväg från pendeltågsstationen i Solna, ligger granne med stadsdelarna Arenastaden och Haga Norra. I området huserar stora företag som Ica, SEB, Telia, P&G och Nike.

‒ Här finns en mångfald av företag i alla storlekar som kommer från olika branscher. Det är mixen som gör det, säger Christopher Johansson, vice vd på Fastpartner. 

Porten till området

Fastpartner äger och förvaltar ett flertal fastigheter om drygt 100 000 kvadratmeter i Centrala Frösunda, bland annat berömda Frösunda Port. Och precis som namnet avslöjar är byggnaden porten till området. Här håller man för närvarande på att utveckla hela 10 000 kvadratmeter kontor och på Gustav III:s Boulevard 26 och Telegrafgatan 4 finns ytterligare 1 000 respektive 3 000 kvadratmeter ledigt. 

Här får man moderna, effektiva och hållbara kontor i ett kontorsläge av innerstadskaraktär.

‒ Här får man moderna, effektiva och hållbara kontor i ett kontorsläge av innerstadskaraktär. Centrala Frösunda ligger i det som med rätta anses vara Stockholms andra city. Här arbetar idag nästan 40 000 personer. Kollektivtrafiken är ypperlig, bara sju minuter från T-centralen och fyra minuter från Odenplan. Servicen i stadsdelen har en genuin lokal tvist och i närheten finns dessutom Westfield Mall of Scandinavia, säger Christopher Johansson. 

Anpassningsbara lokaler

Byggnaderna har alla fördelar med stora ytor för ett modernt kontor vilket ger hyresgästerna en maximal flexibilitet att organisera verksamheten på det sätt som önskas. Allt som påverkar ljus, ljud och luft ligger i framkant och ger hyresgästerna möjlighet till ett både hållbart och effektivt kontor. 

‒ Planerna och husen medger olika spännande lösningar. Öppna ytor, där folk står och arbetar kring projektbord, bredvid arbetsplatser i öppet landskap. En perfekt miljö för kreativt arbete och uppgifter där man samarbetar nära med andra. Men även tysta koncentrationsmiljöer. Det handlar om att erbjuda det som för stunden, för arbetsuppgiften, är den rätta miljön. Ibland är det tyst som är bäst, ibland den nära interaktionen med andra.


I närheten av Fastpartners fastigheter hittar man ett 15-tal restauranger, en matbutik, gym, apotek, frisör, bank med mera. Allt som kan tänkas behövas för att få vardagen att fungera, både för de som arbetar i området, men även för de boende. 

‒ I stadsdelen bor det ungefär lika många människor som det arbetar, vilket ger en levande och dynamisk miljö, inte minst på morgonen och eftermiddagen. Om du till det adderar Westfield Mall of Scandinavia som ligger precis intill Solna station så förstår ju alla det enorma utbud som finns. Glöm inte heller Friends Arena med alla spännande evenemang och på andra sidan E4:an finns Hagaparken - en grön oas, perfekt för en löptur under lunchen. 

Planer på att utveckla området

Till hösten kommer Fastpartner successivt bli färdiga med utvecklingen av nya Frösunda Port på Gustav III:s Boulevard där målsättningen är att certifiera byggnaden enligt WELL Building Standard. Certifieringen innebär att medarbetare på företagen ska må bra och få en bättre hälsa.

‒ I utvecklingen har vi satt hälsa och välmående i centrum. Det gäller i alla detaljer.

I entréplanet planeras för en bemannad reception med concierge-service, café, restauranger, touch down-arbetsplatser samt pop up-butiker som en extra krydda. En våning upp hittar man en fullt utrustad konferensavdelning som finns tillgänglig för alla hyresgäster i huset. 

‒ Nordic Wellness öppnar ett stort gym i byggnaden vilket gör det lätt att kombinera arbete med träning. Alla cyklister får bra faciliteter. Och kombinationen av det egna kontoret och de gemensamma funktionerna ger möjlighet att arbeta på det sätt som passar varje dag bäst, avslutar Christopher Johansson.

Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.