Kontorshus i Hyllie prisas

8 september 2020

Miljöbyggpriset Gröna Lansen gick i år till kontorshuset Origo i Hyllie, ett projekt som Wihlborgs Fastigheter och White Arkitekter står bakom.

– Stadsdelen Hyllie har fått ännu en arbetsplats med en stark miljöprofil och hög trivselfaktor. Origos styrka är ett tydligt hållbarhetstänk under hela byggprocessen, vilket har bidragit till ett effektivt och klimatsmart byggande, säger Simon Chrisander (L), kommunalråd för stadsbyggnad och miljö.

Fakta om Origo

Typ av projekt: Kontor med lokaler i bottenvåningen

Byggherre: Wihlborgs Fastigheter AB

Arkitekt: White Arkitekter

Färdigställt år: 2019

Adress: Bures gata 11 och 13 A, Hyllie

Juryns motivering

”Origo är arbetsplatsen som känns nästan som hemma. Här förenas ett genomgående miljö- och hållbarhetstänk med en omsorg om trivsel och välbefinnande. Varje kontorsdel har en egen balkong med plats för utevistelse, växtlighet och odling. Genom volymhantering och gestaltning samspelar projektet väl med bostadsområdet runtomkring och ger en ny dimension till kontorshus. Bekväma cykelparkeringar på bottenplan och omklädningsrum i direkt anslutning uppmuntrar till cykelpendling. Miljöbyggnad Guld och ett eget miljöprogram med utökade kravställningar, förverkligar de höga ambitionerna från projektering till genomförande och gör Origo komplett.”

Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.