Kontorshus granne med handel

6 oktober 2021

Erik Tiberg Fastigheter utvecklar just nu handelsplatsen i Västra Frölunda och tillför både nya handelsytor och moderna kontor. Allt i ett ypperligt läge längs Söderleden och nära Frölunda Torg med dess utbud och kollektivtrafik. ”Detta är ett stort projekt för oss och vi har tagit en hel del nya grepp”, berättar Daniel Tiberg, fastighetschef.

De flesta göteborgare är nog bekanta med namnet Erik Tiberg. 1928 startade han sin möbelverksamhet på Andra Långgatan för att sedan ta den vidare till Topasgatan 3 i Västra Frölunda. Under årens lopp investerades det samtidigt i fastigheter och idag har ett renodlat fastighetsbolag, Erik Tiberg Fastigheter, bildats.

Vi tror att det finns ett behov av moderna kontorsytor utanför stadskärnan, i ett mer lättillgängligt läge som detta. 

– Vi är ett familjeföretag i tredje generation som idag arbetar med fastigheter, i Erik Tiberg Fastigheter, samt med möbler och heminredning, i Erik Tiberg Möbler, som ingår i Mio-konceptet, berättar Daniel Tiberg, fastighetschef. 

Läget och synligheten avgörande

Vid företagets Mio-butik i Västra Frölunda blev en outnyttjad byggrätt starten på ett större projekt som pågår för fullt. 

– Vi kände att vi hade en möjlighet att maximera förutsättningarna för Mio Västra Frölunda, som även fortsättningsvis kommer vara den största aktören, men samtidigt utöka med annan handel och skapa ett större handelsområde här.

Trots pandemiåret har avtal skrivits med ytterligare handelsaktörer som Dahls café, Marbodal och Moogio, samt ytterligare en stor rikstäckande aktör som ännu inte är officiell. Men Erik Tiberg Fastigheter bygger även ett torn med kontorsyta för externa företag.

– Vi har redan ett brett spektrum av lokaler i våra hus så satsningen på kontor här var ganska naturlig för oss. Dessutom stärkte det fina läget och synligheten beslutet. Vi tror att det finns ett behov av moderna kontorsytor utanför stadskärnan, i ett mer lättillgängligt läge som detta. Här är närheten till Söderleden en stor fördel, men även närheten till Frölunda Torg resecentrum, och det övriga utbudet där, är en viktig faktor för de som inte är bilburna, det har vi verkligen märkt.

Två kontorsplan lediga

I en tornbyggnad på totalt fem våningar skapas kontorsytor och ett större mötesrum med takterrass. Och ett första avtal är redan tecknat.

– Vi är väldigt glada över att Handelsbanken flyttar in på ett av planen, berättar Daniel Tiberg. Vi ser dem som en prestigehyresgäst och är stolta över att ha tecknat det avtalet, plus samtliga ytor för handel, under pandemin. Men två plan, på cirka 580 kvm styck, står fortfarande lediga för andra kontorshyresgäster. 

Inflyttningen planeras till första kvartalet nästa år så för de vakanta kontorsytorna finns det fina möjligheter för företag som behöver ställa om snabbt, menar Daniel Tiberg. 

– De outhyrda ytorna är byggda till en stoppstandard så det finns alla möjligheter att påverka både planlösning och inredning. Det går att dela upp ytorna och hyra kontor från cirka 150 kvm upp till 1 200 kvm.Det är dessutom möjligt att hyra lagerytor och förråd. Det finns även ett p-garage med cirka 25 parkeringsplatser, i direkt anslutning till trapphus och hissar som går rakt upp till kontorsytorna.

Många mervärden

För oss är detta ett stort projekt och vi tar flera nya grepp, berättar Daniel Tiberg vidare.

– Vi försöker bygga ett hus som ska andas den tiden vi lever i. Vi satsar bland annat på solceller på taket och kommer erbjuda fina möjligheter för elbilsladdning, både till hyresgäster och besökare till handelsområdet. Vi vill också uppmana till fysisk aktivitet och öka välmåendet för alla som ska jobba här och har därför satsat på ett väl tilltaget cykelrum för de som vill cykla hit. Vi bygger även ett gym i huset som kommer att kunna nyttjas fritt av samtliga hyresgäster. Och förutom omklädning och dusch i anslutning till gymmet kommer alla hyresgäster få fina duschmöjligheter i sina egna lokaler. Vi tror verkligen på de här satsningarna, alla vi pratar med är väldigt positiva. 

Något som också blir ett mervärde för samtliga hyresgäster är ett stort mötesrum med ett fullutrustat kök längst upp i huset på plan sju. 

– De här ytorna blir bokningsbara för alla, både handelshyresgäster och kontorshyresgäster. Helt utan kostnad. Dessutom har plan sju en takterrass och alla övriga plan har egna balkonger. Vi är långsiktiga och bygger inte detta för att skapa kortsiktiga värden och sälja vidare. Vi bygger för att äga och förvalta. Därför känns det verkligen roligt att kunna erbjuda allt det här, konstaterar Daniel Tiberg avslutningsvis.

Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.