Kontorsbyggnad med extra allt

17 december 2018

Just nu bygger Akademiska Hus kontorshuset A Working Lab som utgör den andra etappen vid Johanneberg Science Park på Chalmersområdet i centrala Göteborg. Till sommaren kommer de första hyresgästerna att flytta in men redan nu används delar av huset som test- och demonstrationsarena för bygg- och energitekniska lösningar.

JSP.jpg
Bilder: Tengbom Arkitekter

Just nu bygger Akademiska Hus kontorshuset A Working Lab som utgör den andra etappen vid Johanneberg Science Park på Chalmersområdet i centrala Göteborg. A Working Lab om totalt 12 400 kvm ligger invid Guldhuset och Diamanthuset som färdigställdes i Johanneberg Science Park etapp 1. Tanken med huset är att skapa en sammanhängande samverkansmiljö med tydlig koppling både till Chalmers och företagen i området, en innovationsarena och en samverkansmiljö för idé- och kunskapsutbyten mellan akademi, näringsliv och samhällsaktörer.


Det lite annorlunda kontorshuset kommer att rymma 400 nya arbetsplatser plus en gemensam reception, co-workingyta, lounge, maker-space, labb för lärande, mötesrum och restaurang/café i bottenvåningen. I september kommer de första hyresgästerna att flytta in men redan nu används delar av huset som test- och demonstrationsarena för bygg- och energiteknik men också skapande av framtidens lärandemiljöer. 

– Vi vill skapa en innovativ och värdeskapande samverkansmiljö för idé- och kunskapsutbyten mellan näringsliv, akademi och samhällsaktörer. Dessutom vill vi bidra till att ytterligare stärka Chalmers och Johanneberg Science Park med en tydlig entré till södra Campus Johanneberg, menar Birgitta van Dalen, marknadsområdesdirektör på Akademiska Hus.

Intresserad av att etablera dig i A Working Lab? Läs mer här

Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.