Kontoret som levande showroom

12 september 2019

Efter endast fyra år i kontorslokalen i Ulricehamn som 2015 korades till Sveriges tredje snyggaste kontor, är utbyggnaden på 4 000 kvm färdig. ”Det har varit väldigt viktigt att fånga känslan av att alla delar i huset hänger ihop, därför fortsatte jag bygga på det djur- och växttema som redan fanns", berättar Götessons marknadschef Jessica Carlstein, som står för inredningskonceptet.

Götessons huvudsakliga försäljningsområde är inredning för kontor, konferens, hotell och skola, vilket gör huvudkontoret till ett naturligt och levande showroom. Tillsammans med väl utvalda möbler från andra varumärken skapas trendiga miljöer vart man än kollar. 

Chans att byta miljö

I en av de nya delarna av kontoret har en mysig lounge byggts upp av Götessons egna ljudabsorberande hus och sittmöbler. Här kan kollegor träffas över en kopp kaffe eller ta ett avslappnat möte.

–Vi har flera ytor som är inspirerade av det populära aktivitetsbaserade konceptet där vår personal kan välja att arbeta, förklarar Jessica Carlstein. Att byta miljö är ett bra sätt att höja den kreativa lusten. 

Grönska genomsyrar hela inredningen på Götessons huvudkontor och bekräftar trendspaningen om att växter är de rätta detaljerna för att göra miljöer ombonade och välkomnande.

En praktfull mönstrad tapet med stora svanar pryder den ena väggen och har fått sällskap av nedpendlade apor som håller i lampor. En tigertapet och en hästtapet signerade Lisa Bengtsson på andra delar av kontoret knyter ihop den djurberikade inredningen. Färgtemat på våningen fortsätter sedan i pastell, ljusgrått och silver med inslag av petrolblått och grönt. Nedervåningen karaktäriseras mer av en dovare färgskala där vinröda toner blandas med senapsgult, svart och guld med träslaget ek.

Ljudabsorbenter i fokus

En mix av enskilda kontor och öppna landskap är ett genomgående tema i huset, vilket ställer krav på akustiken. Tack vare Götessons egna sortiment av ljudabsorberande produkter var det naturligt att detta fokus fanns med redan i startgroparna av projektets planering. I kontorslokalerna används olika heltäckningsmattor tillsammans med ljudabsorbenter för väggar och tak från Götessons eget sortiment flitigt för att motverka att ljudet studsar. Vissa absorbenter kan tryckas med egna fotografier eller konstmotiv, vilket ger ytterligare en personlig touch. 

- I de nya lagerlokalerna står en stor del av vår personal upp och arbetar vid egna stationer samtidigt som deras kollegor kör truckar i gångarna, förklarar Jessica Carlstein. För att även där förbättra ljudmiljön och minska bullernivån har vi installerat ljudabsorbenter på väggar och i taket. Vi lever som vi lär!

Grönskan genomsyrar

Köket kan beskrivas som Götessons hjärta där alla samlas för att äta och de utspridda avdelningarna får umgås. 

-När vi planerade utbyggnaden ville jag göra något extra och närmade mig idén om växthus och orangeri, berättar Jessica Carlstein. Med väggar och tak av glas släpps ljuset in på ett härligt sätt och hela lunchrummet har dekorerats med växter från det egna sortimentet, vilket skapar en hemtrevlig och mysig atmosfär för såväl matpauser som möten. Grönska genomsyrar hela inredningen på Götessons huvudkontor och bekräftar trendspaningen om att växter är de rätta detaljerna för att göra miljöer ombonade och välkomnande.

Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.